This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027006%3A_____%2F03%3A1396%21RIV08-MZE-00027006/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027006%3A_____%2F03%3A1396%21RIV08-MZE-00027006
rdf:type
skos:Concept n19:Vysledek
dcterms:description
Různé modifikace gelové elektroforézy proteinů obilovin a brambor slouží k účelné identifikaci odrůd pšenice, ječmene a brambor. Byly vytvořeny katalogy elektroforetických spekter etalonových odrůd zmíněných komodit a tyto jsou pravidelně doplňovány a inovovány. Cultivars of all important crops are bearers of their qualitative properties (nutritive, technological, hygienic etc.). The methods which can characterize cultivar identity, purity and trueness are very important for the quality of agricultural products and foods. The composition of storage proteins of cereal grain (prolamins, glutelins) and potato tuber protein is conditioned and fixed genetically by specific loci and this way the genotyp can be characterized . In addition the signal genes of storage proteins are linked in some cases with the genes of economically important properties and may also be the indirect markers of these traits. These facts are used mainly at wheat and barley. Using this criterion the variety can be characterized with high reliability. The gel electrophoresis of the mentioned proteins (SGE, PAGE, SDS-PAGE) is very suitable method for this purpose. New 5 wheat and 8 barley varieties were added to the catalogue of protein genetic markers (gliadins, HMW – glutenins Různé modifikace gelové elektroforézy proteinů obilovin a brambor slouží k účelné identifikaci odrůd pšenice, ječmene a brambor. Byly vytvořeny katalogy elektroforetických spekter etalonových odrůd zmíněných komodit a tyto jsou pravidelně doplňovány a inovovány.
dcterms:title
Characterization of some registered cereal and potato varieties using protein genetic markers. Charakterizace vybraných registrovaných odrůd obilovin a brambor pomocí bílkovinných genetických markerů. Charakterizace vybraných registrovaných odrůd obilovin a brambor pomocí bílkovinných genetických markerů.
skos:prefLabel
Characterization of some registered cereal and potato varieties using protein genetic markers. Charakterizace vybraných registrovaných odrůd obilovin a brambor pomocí bílkovinných genetických markerů. Charakterizace vybraných registrovaných odrůd obilovin a brambor pomocí bílkovinných genetických markerů.
skos:notation
RIV/00027006:_____/03:1396!RIV08-MZE-00027006
n3:strany
133;140
n3:aktivita
n14:P
n3:aktivity
P(QF3050)
n3:dodaniDat
n16:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n8:1933795 n8:5301610 n8:8192952
n3:druhVysledku
n11:D
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
601008
n3:idVysledku
RIV/00027006:_____/03:1396
n3:jazykVysledku
n20:cze
n3:klicovaSlova
Wheat; barley; potatoes; protein; electrophoresis; identification
n3:klicoveSlovo
n5:Wheat n5:protein n5:barley n5:identification n5:electrophoresis n5:potatoes
n3:kontrolniKodProRIV
[E3F6546A93BE]
n3:mistoKonaniAkce
Praha
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Kvalita rostlinné produkce: Současnost a perspektivy směrem k EU
n3:obor
n7:CE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:projekt
n9:QF3050
n3:rokUplatneniVysledku
n16:2003
n3:tvurceVysledku
Bradová, Jana Šašek, Antonín Sýkorová, Světlana
n3:typAkce
n12:WRD
n3:zahajeniAkce
2003-02-06+01:00
s:numberOfPages
8
n17:hasPublisher
Výzkumný ústav rostlinné výroby
n15:isbn
80-86555-22-4