This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027006%3A_____%2F03%3A%23%23%23%23%23672%21RIV06-MZE-00027006/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027006%3A_____%2F03%3A%23%23%23%23%23672%21RIV06-MZE-00027006
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
dcterms:description
According to shades of colour, nine various types of wholegrain flours were classified into three groups. Their nutritional value was evaluated and also suitability for yeasty and sourdough bread baking was tested in home bakery machine. It is more convenient to use rye sourdough for home-made wholegrain bread made of minor cereals. Yeasty 100% wholegrain breads are too dense (rye and semi-perennial rye). For making yeasty bread it is recommendable to mix with white bread flour Devět různých typů mouk bylo rozděleno do tří skupin podle barevného odstínu. Byla hodnocena jejich nutriční hodnota a vhodnost přípravy kvasnicových a kváskových chlebů v domácí pekárně. Nejvhodnější pro domácí přípravu chleba je z minoritních plodin celozrnná žitná mouka. 100% kvasnicový chleba z celozrnné mouky je příliš hutný (žitná a křibicová mouka). Pro přípravu kvasnicového chleba bylo doporučeno míchat celozrnnou mouku s bílou. Devět různých typů mouk bylo rozděleno do tří skupin podle barevného odstínu. Byla hodnocena jejich nutriční hodnota a vhodnost přípravy kvasnicových a kváskových chlebů v domácí pekárně. Nejvhodnější pro domácí přípravu chleba je z minoritních plodin celozrnná žitná mouka. 100% kvasnicový chleba z celozrnné mouky je příliš hutný (žitná a křibicová mouka). Pro přípravu kvasnicového chleba bylo doporučeno míchat celozrnnou mouku s bílou.
dcterms:title
Možnosti využití minoritních obilnin pro pečení chleba Possibilities of utilization of minor crops for Možnosti využití minoritních obilnin pro pečení chleba
skos:prefLabel
Možnosti využití minoritních obilnin pro pečení chleba Possibilities of utilization of minor crops for Možnosti využití minoritních obilnin pro pečení chleba
skos:notation
RIV/00027006:_____/03:#####672!RIV06-MZE-00027006
n4:strany
57;63
n4:aktivita
n17:P
n4:aktivity
P(QD0057)
n4:dodaniDat
n13:2006
n4:domaciTvurceVysledku
n16:3217108
n4:druhVysledku
n15:D
n4:duvernostUdaju
n5:S
n4:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
616738
n4:idVysledku
RIV/00027006:_____/03:#####672
n4:jazykVysledku
n9:cze
n4:klicovaSlova
bread, wholegrain bread, yeasty bread, sourdough, minor crops
n4:klicoveSlovo
n7:yeasty%20bread n7:minor%20crops n7:sourdough n7:bread n7:wholegrain%20bread
n4:kontrolniKodProRIV
[D316EF5F7E2F]
n4:mistoKonaniAkce
VÚRV, Praha
n4:mistoVydani
VÚRV, Praha
n4:nazevZdroje
Výzkum minoritních obilnin v ČR a jejich uplatnění v lidské výživě
n4:obor
n8:GA
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:projekt
n18:QD0057
n4:rokUplatneniVysledku
n13:2003
n4:tvurceVysledku
Gabrovská, Dana Michalová, Anna
n4:typAkce
n19:WRD
n4:zahajeniAkce
2003-08-18+02:00
s:numberOfPages
7
n12:hasPublisher
VÚRV, Praha