This HTML5 document contains 40 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/TA01010737/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:TA01010737
rdf:type
n17:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=TA01010737
dcterms:description
The project is concentrated on the search of applications for the processing of highly nutritive valuable pulses recently implemented in the world, which are little utilized in Czech Republic till this time. The main task is to implement or expand the utilization of the lupin and chickpea in the food industry as the basic material. Another field is the preparation of ingredients for the special use, the interesting lupina beans composition will be traced so as to separate high-quality proteins and to prepare proteinous hydrolyzates for the production of the functional foodstuffs, and eventually as a component for the cosmetics. The results of the project solution beside new products will initiate the cultivation of these pulses in the Czech agriculture. Cílem projektu je najít aplikace pro zpracování ve světě nově zaváděných vysoce nutričně hodnotných luštěnin, které jsou v ČR dosud málo využívané. Řešení se soustředí především na zavedení či rozšíření použití lupiny a cizrny v potravinářství a to jak jako potravinářskou surovinu, tak ingredienci zlepšující technologii výroby. Bude využito technické a technologické zázemí spoluřešitelů, jak k analýzám komponent a produktu, tak k ověření navrhnutých výrobních postupů, např. exsudaci, granulaci, míchání směsí atp. Dále bude sledováno využití unikátního složení lupinových bobů k separaci hodnotných bílkovin, přípravu bílkovinných hydrolyzátů pro výrobu funkčních potravin a případně jako komponenty pro kosmetiku. Cílem bude také separovat olej z lupinových bobů pro jeho výhodné složení jak pro potravinářské, dietetické, tak i kosmetické účely a dále příprava lupinových výživných extraktů. Cílem bude také zapojení do mezinárodního výzkumu lupiny. Výsledky řešení projektu budou iniciovat pěstování.
dcterms:title
The Development of the Technological Processing of Highly Nutritive Valuable Pulses Recently Implemented in the World, for Utilization to Prepare Common Foodstuffs and Dietary and Nutrition Products Vývoj technologického zpracování ve světě nově zaváděných vysoce nutričně hodnotných luštěnin pro využití k přípravě běžných potravin i dietních a výživových výrobků
skos:notation
TA01010737
n3:aktivita
n18:TA
n3:celkovaStatniPodpora
n16:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n16:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2015-05-05+02:00
n3:druhSouteze
n20:VS
n3:duvernostUdaju
n4:C
n3:fazeProjektu
n13:99747650
n3:hlavniObor
n12:GM
n3:kategorie
n14:AP
n3:klicovaSlova
lupin; chickenpea; proteins; pulses; bakery products; functional food
n3:partnetrHlavni
n21:ico%3A60616849
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n3:pocetPrijemcu
1
n3:pocetSpoluPrijemcu
4
n3:pocetVysledkuRIV
16
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
16
n3:posledniUvolneniVMinulemRoce
2013-03-01+01:00
n3:prideleniPodpory
n19:20110046
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n8:2014
n3:sberDatUdajeProjZameru
n8:2014
n3:soutez
n9:STA02011TA01
n3:statusZobrazovaneFaze
n11:DRRVK
n3:typPojektu
n7:P
n3:ukonceniReseni
2014-12-31+01:00
n3:vedlejsiObor
n12:CE n12:FB
n3:zahajeniReseni
2011-01-01+01:00
n3:zivotniCyklusProjektu
n5:ZBBK
n3:klicoveSlovo
bakery products chickenpea pulses proteins lupin