This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/QJ1510341/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n21http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/

Statements

Subject Item
n2:QJ1510341
rdf:type
n15:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=QJ1510341
dcterms:description
Celkovým cílem projektu je výzkum a vývoj nových technologií a receptur vybraných potravinářských produktů s využitím membránových procesů, mikrofiltrace, ultrafiltrace, elektrodialýzy, které jsou pro využití v potravinářství nejvhodnější a budou uplatněny především v mlékárenských a pekárenských výrobních podnicích v ČR. 1. Dílčí cíl: Navrhnout technologie s využitím membránového procesu mikrofiltrace, případně ultrafiltrace a elektrodialýzy a stanovit recepturu nového pekárenského přípravku a jeho využití pro prodloužení trvanlivosti vybraných druhů pečiva a pro zvýšení jeho nutriční hodnoty. 2. Dílčí cíl: Navrhnout technologie elektrodialýzy pro zpracování/úpravu různých typů demineralizované syrovátky z výroby sýrů a tvarohů a dalších mlékárenských produktů nebo potravinářských polotovarů. Součástí cíle bude i zkoumat a navrhnout využití resp. likvidaci odpadního proudu vodného roztoku solí a navrhnout k tomu určené technologie. 3. Dílčí cíl: Stanovit receptury potravin a nových funkčních potravin na bázi mléka a koncentrátů syrovátkových bílkovin a koncentrátů všech bílkovin mléka s využitím ultrafiltrace. Projekt je komplexní spolupráce dvou VO a čtyř podniků / všichni se všemi/ při řešení na AP EV využití vybraných membránových procesů v potravinářství a přípravě realizace nových technologií a výrobků. Podniky jsou nezávislé, jeden z nich je střední. Projekt splňuje deklaraci účinné spolupráce, ale nevyužije bonifikace dotace. Míra spolufinancování je tak vysoká.T ôT The overall objective of the project is a research and development of new technologies of selected food products and their recipes using membrane processes such as microfiltration, ultrafiltration, electrodialysis and others. These will be applied mainly in dairy and bakery production plants in the Czech Republic. One of the goals is also a research and development of new designs of membrane equipment as well as the application of these new technologies and the supply of newly developed devices manufactured in the Czech Republic. 1. Sub-objective: Design of the technology using membrane microfiltration process, or ultrafiltration and electrodialysis. Setting new bakery recipes preparation and their use to extend the shelf life of selected types of bread as well as increase their nutritional value. Technology design for the salt bath cleaning in cheese production using microfiltration. 2. Sub-objective: Determination of optimal technologies of electrodialysis in different types of demineralised whey cheese and curd production. A technology of electrodialysis of permeate from ultrafiltration of whey or milk, mainly focusing on technology of cleaning and sanitizing of equipment and used for electrodialysis. Disposal of the waste of an aqueous solution of salts present in milk. 3. Sub-objective: Development of food recipes and new functional foods based on milk and whey protein concentrates as well as all of the milk proteins using ultrafiltration. 4. Sub-objective: Design of new structural componjents and optimized structure of membranes and membrane devices,
dcterms:title
New technologies and new food products with membrane processes Nové technologické postupy s využitím membránových procesů poskytující nové potravinářské produkty se zlepšenými nutričními a uživatelskými vlastnostmi
skos:notation
QJ1510341
n3:aktivita
n4:QJ
n3:celkovaStatniPodpora
n9:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n9:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2015-04-14+02:00
n3:druhSouteze
n8:VS
n3:duvernostUdaju
n5:S
n3:fazeProjektu
n17:100916092
n3:hlavniObor
n11:GM
n3:kategorie
n13:AP
n3:klicovaSlova
membrane processes; elecrtodialysis; acid whey; sweet whey; ultrafiltration; milk proteins concentrating; whey proteins concentrating; microfiltration; separation of microorganisms; fermentation; propionic acid; salt brine; demineralization
n3:partnetrHlavni
n10:ico%3A26722861
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
1
n3:pocetPrijemcu
2
n3:pocetSpoluPrijemcu
6
n3:pocetVysledkuRIV
0
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
0
n3:prideleniPodpory
n12:80-2015-17012
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n21:2015
n3:sberDatUdajeProjZameru
n21:2015
n3:soutez
n20:SMZE2015MZE01
n3:statusZobrazovaneFaze
n16:DRRVZ
n3:typPojektu
n7:P
n3:ukonceniReseni
2018-12-31+01:00
n3:vedlejsiObor
n11:CI n11:GM
n3:zahajeniReseni
2015-04-01+02:00
n3:zivotniCyklusProjektu
n19:Z
n3:klicoveSlovo
ultrafiltration membrane processes whey proteins concentrating acid whey propionic acid separation of microorganisms fermentation milk proteins concentrating microfiltration sweet whey elecrtodialysis salt brine