This HTML5 document contains 38 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/QJ1510233/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:QJ1510233
rdf:type
n15:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=QJ1510233
dcterms:description
Cílem projektu je komplexní zhodnocení vlivu způsobu kastrace na jakost vepřového masa a posouzení vlivu technologií chovu, výživy, porážky a zpracování na omezení složek kančího pachu pro zajištění udržitelné, konkurenceschopné výroby vepřového masa v České republice. Komplexní analýza bude zahrnovat hodnocení zootechnických, imunologických, genetických, histologických, chemických, senzorických a technologických znaků u klasicky a alternativně kastrovaných a nekastrovaných prasat. Součástí projektu bude také posouzení imunologických konsekvencí kastrace včetně vývoje nového ELISA kitu, vývoj robusní one-step metody s využitím hmotnostní spektrometrie pro měření složek kančího pachu a vývoj software pro senzorické hodnocení cílových deskriptorů vepřového masa a vyškolení komoditních expertů. Dílčím cílem bude také edukace chovatelů prasat, zpracovatelů masa a orgánů státní správy zaměřená na nové trendy v oblasti produkce vepřového masa a dále edukace spotřebitelů za účelem zvýšení pozitivní informovanosti o jakosti, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti vepřového masa získaného inovovanými technologickými postupy. The project objectives are to evaluate influence of different methods of castration of pigs on quality of meat and to assess impact of rearing technologies, nutrition, slaughtering and processing on reduction of boar taint in order to ensure sustainable and competitive pork production in the Czech Republic. Evaluation of zootechnical, immunologic, genetic, histological, chemical, sensory and technological aspects and characteristics of both uncastrated, surgically and alternatively castrated pigs will be made into a complex analysis. Assessment of immunological consequences of castration, development of a new ELISA kit and a robust one-step mass spectrometry method for measurement of boar taint compounds, development of new software for evaluation of sensory descriptors of pork and education and training of experts for this commodity will be all included in the project. As a partial objective we aim for education of pig breeders, pork processors and state administration bodies regarding new trends in pork production and for education of consumers in order to increase the level of awareness of quality and safety of pork obtained by innovative technological procedures.
dcterms:title
Komlexní hodnocení vlivu tradičních a alternativních způsobů kastrace na chov prasat a jakost masa pro zajištění udržitelné a konkurenceschopné produkce vepřového masa v České republice A complex analysis of impact of tradicional (surgical) and alternative methods of castration on pig rearing and pork quality in order to ensure sustainainable and competetive pork production in the Czech Republic
skos:notation
QJ1510233
n4:aktivita
n14:QJ
n4:celkovaStatniPodpora
n18:celkovaStatniPodpora
n4:celkoveNaklady
n18:celkoveNaklady
n4:datumDodatniDoRIV
2015-04-14+02:00
n4:druhSouteze
n13:VS
n4:duvernostUdaju
n20:S
n4:fazeProjektu
n11:100920878
n4:hlavniObor
n6:GM
n4:kategorie
n21:AP
n4:klicovaSlova
pork; quality; imunocastration; boar taint; sensory parameters of meat
n4:partnetrHlavni
n12:orjk%3A16270
n4:pocetKoordinujicichPrijemcu
1
n4:pocetPrijemcu
3
n4:pocetSpoluPrijemcu
1
n4:pocetVysledkuRIV
0
n4:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
0
n4:prideleniPodpory
n16:63-2015-17012
n4:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n10:2015
n4:sberDatUdajeProjZameru
n10:2015
n4:soutez
n8:SMZE2015MZE01
n4:statusZobrazovaneFaze
n7:DRRVZ
n4:typPojektu
n19:P
n4:ukonceniReseni
2018-12-31+01:00
n4:vedlejsiObor
n6:GG n6:GM
n4:zahajeniReseni
2015-04-01+02:00
n4:zivotniCyklusProjektu
n9:Z
n4:klicoveSlovo
boar taint pork quality imunocastration