This HTML5 document contains 41 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/QJ1210158/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:QJ1210158
rdf:type
n3:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=QJ1210158
dcterms:description
The project aims to contribute to enhancing the competitiveness of Czech agriculture in the production of garlic and onions, increase the quality and availability of these commodities and their health benefits for consumers and processors. Using molecular fingeprinting characterize varieties of domestic origin. Using metabolic profiling characterize their properties, particularly with regard to the presence of health-promoting substances (sulfur-containing amino acids, selenium, trace elements, vitsaminy, anticoagulant activity and so on.) Track the variability of garlic clones. Build profiles of varieties for their unambiguous identification. To characterize the best growing conditions for optimum quality of the harvest, with garlic compared with traditional manual work procedures or machine mechanization. For selected varieties determine metabolomes variability in different environmental conditions and identify key factors. Characterize genotypes due to their ability to maintain quality dur Cílem projektu je přispět ke zvýšení konkurenceschopnosti českého zemědělství v oblasti produkce česneku a cibule, zvýšit kvalitu a dostupnost těchto komodit a jejich zdravotní benefity pro spotřebitele a zpracovatele. Pomocí molekulárního fingeprintingu charakterizovat odrůdy domácího původu a charakterizovat jejich vlastnosti zejména s ohledem na přítomnost zdraví prospěšných látek (sirné aminokyseliny, selen, stopové prvky, vitsaminy, antikoagulační aktivitu a pod.) pomocí metabolického profilování. Sledovat variabilitu klonů Sestavit molekulárních profily odrůd pro jejich jednoznačnou identifikaci. Charakterizovat nejvhodnější pěstební podmínky pro dosažení optimální kvality sklizně, u česneku porovnat tradičním postupy s ruční prací nebo strojovou mechanizací. U vybraných odrůd stanovit variabilitu metabolomu v různých podmínkách prostředí a určit klíčové faktory. Charakterizovat genotypy vzhledem k jejich schopnosti udržovat kvalitu během skladování. Doporučit optimální pěstební postupy.
dcterms:title
High quality and safe Allium vegetables focusing to garlic Bezpečná a kvalitní zelenina r. Allium se zaměřením na česnek z domácích zdrojů
skos:notation
QJ1210158
n4:aktivita
n19:QJ
n4:celkovaStatniPodpora
n7:celkovaStatniPodpora
n4:celkoveNaklady
n7:celkoveNaklady
n4:datumDodatniDoRIV
2015-04-14+02:00
n4:druhSouteze
n6:VS
n4:duvernostUdaju
n10:S
n4:fazeProjektu
n8:100901205
n4:hlavniObor
n11:GM
n4:kategorie
n17:AP
n4:klicovaSlova
Allium sativum L.; garlic; Allium cepa; onion; DNA fingerprinting; metabolic profilling; farming practices
n4:partnetrHlavni
n15:ico%3A00027006
n4:pocetKoordinujicichPrijemcu
1
n4:pocetPrijemcu
5
n4:pocetSpoluPrijemcu
0
n4:pocetVysledkuRIV
9
n4:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
9
n4:posledniUvolneniVMinulemRoce
2014-03-27+01:00
n4:prideleniPodpory
n5:46286%2F2012-MZE-17012
n4:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n9:2015
n4:sberDatUdajeProjZameru
n9:2015
n4:soutez
n21:SMZE2012MZE01
n4:statusZobrazovaneFaze
n14:DRRVB
n4:typPojektu
n20:P
n4:ukonceniReseni
2016-12-31+01:00
n4:vedlejsiObor
n11:GE n11:EI
n4:zahajeniReseni
2012-04-01+02:00
n4:zivotniCyklusProjektu
n18:ZBBB
n4:klicoveSlovo
DNA fingerprinting garlic Allium sativum L. metabolic profilling Allium cepa onion