This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n22http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/QI91B306/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:QI91B306
rdf:type
n17:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=QI91B306
dcterms:description
This project is focused on a development and implementation of rapid and effective profiling methods for the assessment of the quality and authenticity of selected food commodities of animal origin(dairy products, meat and fish). A novel technique, DART (Direct Analysis in Real Time) ion source coupled to Time of the Flight mass spectrometer (TOF MS) will be used for this purpose. Mass spectra - metabolomic fingerprints - obtained by examination of following samples: (i) products from conventional and organic farming (milk and beef) (ii) simulated fraud products (goat/sheep cheeses with addition of cow milk, mixtures of meats, meats with added plant proteins) and (iii) products differing in freshness / way of cold storage (beef, fish), will be used for establishing respective databases. Advanced chemometric approaches such as Linear Discrimination Analysis and Artificial Neural Networks will be used for data processing. The results of project - standard operation procedures describing novel analytic Zavést a validovat zcela nové, rychlé metody pro spolehlivé hodnocení kvality a autenticity vybraných surovin a potravin živočišného původu v řetězci prvovýroba - finální spotřebitel založené na metabolomických profilech získaných technikou DART-TOF MS.
dcterms:title
Nová strategie hodnocení kvality a autenticity potravinových surovin a produktů živočišného původu v řetězci prvovýroba - spotřebitel Novel strategy for the assessment of the quality and authenticity of food commodities of animal origin in the chain from the farm to the consumer
skos:notation
QI91B306
n3:aktivita
n12:QI
n3:celkovaStatniPodpora
n22:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n22:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2014-06-26+02:00
n3:druhSouteze
n7:VS
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:fazeProjektu
n15:100724505
n3:hlavniObor
n10:GM
n3:hodnoceniProjektu
n5:U
n3:kategorie
n19:AP
n3:klicovaSlova
Authenticity; adulteration; milk; dairy products; meat; meat products; fish; ambient desorption ionization mass spectrometry; direct analysis in real (DART)
n3:partnetrHlavni
n11:ico%3A26722861
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
1
n3:pocetPrijemcu
2
n3:pocetSpoluPrijemcu
1
n3:pocetVysledkuRIV
11
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
11
n3:posledniUvolneniVMinulemRoce
2013-07-19+02:00
n3:prideleniPodpory
n9:14573%2F2009+-+18020
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n6:2013
n3:sberDatUdajeProjZameru
n6:2014
n3:soutez
n4:SMZE2009MZE02
n3:statusZobrazovaneFaze
n20:DUU
n3:typPojektu
n16:P
n3:ukonceniReseni
2013-12-31+01:00
n3:vedlejsiObor
n10:CB
n3:zahajeniReseni
2009-06-01+02:00
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Hlavním cílem projektu bylo zavést a validovat zcela nové, rychlé metody pro spolehlivé hodnocení kvality a autenticity vybraných surovin a potravin živočišného původu v řetězci prvovýroba - finální spotřebitel. Výsledky projektu jsou identické s jeho cíli. Jsou vynikající, využitelné pro zdraví spotřebitele, v poradenství a ve vzdělávacím procesu. The main aim of the project was to introduce and validate brand new and quick methods of reliable assessment of quality and authenticity of selected raw food and food products of animal origin in the primary producer - end consumer chain. The project results are identical with its objectives. They are highly applicable to assurance of consumer health, in consultancy and education.
n3:zivotniCyklusProjektu
n21:ZBBBKU
n3:klicoveSlovo
adulteration fish meat meat products milk dairy products Authenticity ambient desorption ionization mass spectrometry