This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/QI91B274/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:QI91B274
rdf:type
n17:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=QI91B274
dcterms:description
The aim of this project is to extend the assortment of foods giving health benefit for consumer and in this contribute to improvement for our population health. Knowledge about interactions between probiotics and prebiotics will be experimentally obtained. New synbiotic fermented milk products with theirs technological procedures for practical application will be proposed. Possibilities of adherence affection or biofilm creation of probiotic cultures with added prebiotics, it is in synbiotic products, will be investigated. Viability of probiotic cultures (selected species (strains) of Lactobacilli, Bifidobacteria and Streptococci) in milk products such as yogurts, milk drinks and fresh cheeses with addition of inulin, oligofructose or trans-galactooligosaccharides during the shelf life will be followed. Proposals of technological processes for practical production this commodity will be elaborated. Na základě experimentálních znalostí o interakcích mezi probiotiky a prebiotiky navrhnout nové synbiotické fermentované mlékárenské výrobky a jejich výrobní technologické postupy pro aplikaci v praxi.
dcterms:title
Research and developement of dairy synbiotic fermented products. Výzkum a vývoj mléčných synbiotických fermentovaných výrobků.
skos:notation
QI91B274
n3:aktivita
n21:QI
n3:celkovaStatniPodpora
n19:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n19:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2014-06-26+02:00
n3:druhSouteze
n6:VS
n3:duvernostUdaju
n7:S
n3:fazeProjektu
n12:100724435
n3:hlavniObor
n16:GM
n3:hodnoceniProjektu
n10:U
n3:kategorie
n15:AP
n3:klicovaSlova
prebiotics; probiotics; synbiotics; dairy products; fermented products; whey beverages
n3:partnetrHlavni
n13:ico%3A26722861
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
1
n3:pocetPrijemcu
2
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetVysledkuRIV
20
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
20
n3:posledniUvolneniVMinulemRoce
2013-03-29+01:00
n3:prideleniPodpory
n4:14571%2F2009+-+18020
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n9:2013
n3:sberDatUdajeProjZameru
n9:2014
n3:soutez
n18:SMZE2009MZE02
n3:statusZobrazovaneFaze
n14:DUU
n3:typPojektu
n22:P
n3:ukonceniReseni
2013-12-31+01:00
n3:vedlejsiObor
n16:CE n16:EE
n3:zahajeniReseni
2009-07-01+02:00
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
The main objective of the project was to use experimental knowledge of interactions between pro-biotic and pre-biotic substances for designing new syn-biotic fermented dairy products and their manufacturing technological procedures for practical applications. The project results are identical with its objectives. They are highly applicable to assurance of consumer health. Hlavním cílem projektu bylo na základě experimentálních znalostí o interakcích mezi probiotiky a prebiotiky navrhnout nové synbiotické fermentované mlékárenské výrobky a jejich výrobní technologické postupy pro aplikaci v praxi. Výsledky projektu jsou identické s jeho cíli. Jsou na vysoké úrovni využitelné pro zdraví spotřebitele.
n3:zivotniCyklusProjektu
n8:ZBBBKU
n3:klicoveSlovo
probiotics dairy products synbiotics prebiotics fermented products