This HTML5 document contains 38 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/QH92111/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:QH92111
rdf:type
n16:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=QH92111
dcterms:description
The aim of the project is evaluation of the selected genetic resources of minor crops (buckwheat, emmer wheat, einkorn wheat, amaranth) in relation to the content of antioxidants (polyphenols, phenolic acids, flavonoids, ascorbic acid, tocopherols, and carotenoids spectrophotometrically and with chromatographic methods - HPLC) and antioxidant activity by means of selected spectrophotometric methods (ABTS, DPPH, FRAP). The other objective is to investigate changes of these parameters during vegetation period in individual plant organs and thus offer data for breeding praxis to improving crops quality and for specific use in the food industry. Stanovit a zhodnotit antioxidanty a jejich aktivitu u vybraných minoritních plodin, ověřit vliv skladování, úpravy a zpracování surovin na antioxidační vlastnosti, navrhnout optimální metodu zpracování a uchování surovin s min. vlivem na jejich kvalitu
dcterms:title
Antioxidants and antioxidative activity of selected minor crops species for improving of human nutrition Antioxidanty a antioxidační aktivita u vybraných minoritních plodin ke zlepšení kvality výživy obyvatelstva
skos:notation
QH92111
n4:aktivita
n20:QH
n4:celkovaStatniPodpora
n5:celkovaStatniPodpora
n4:celkoveNaklady
n5:celkoveNaklady
n4:datumDodatniDoRIV
2013-10-16+02:00
n4:druhSouteze
n18:VS
n4:duvernostUdaju
n11:S
n4:fazeProjektu
n19:91849186
n4:hlavniObor
n12:GM
n4:hodnoceniProjektu
n13:U
n4:kategorie
n8:AP
n4:klicovaSlova
minor crops buckwheat hulled wheats amaranth antioxidants polyphenols carotenoids ascorbic acid tocopherols antioxidant activity
n4:partnetrHlavni
n7:orjk%3A41210
n4:pocetKoordinujicichPrijemcu
1
n4:pocetPrijemcu
2
n4:pocetSpoluPrijemcu
0
n4:pocetVysledkuRIV
18
n4:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
18
n4:posledniUvolneniVMinulemRoce
2011-03-02+01:00
n4:prideleniPodpory
n10:42232%2F2008-18020
n4:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n15:2011
n4:sberDatUdajeProjZameru
n15:2012
n4:soutez
n21:SMZE2009MZE01
n4:statusZobrazovaneFaze
n6:DUU
n4:typPojektu
n14:P
n4:ukonceniReseni
2011-12-31+01:00
n4:vedlejsiObor
n12:GC n12:CB
n4:zahajeniReseni
2009-01-01+01:00
n4:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
It aimed to designated and evaluated antioxidants in selected minority crops and their activity, test their storage conditions, crop modifications and processing impact upon their antioxidant characteristics and propose an optimum method for crop process Cílem bylo stanovit a zhodnotit antioxidanty a jejich aktivitu u vybraných minoritních plodin, ověřit vliv skladování, úpravy a zpracování surovin na antioxidační vlastnosti, navrhnout optimální metodu zpracování a uchování surovin s min. vlivem na jejic
n4:zivotniCyklusProjektu
n17:ZBKU