This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/QG60130/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:QG60130
rdf:type
n19:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=QG60130
dcterms:description
Cílem řešení projektu je rozšíření diverzity pěstovaných plodin v ČR a jejich vhodné využití. Předmětem řešení budou druhy definované EPC/GR jako minoritní (pluchaté pšenice, bezpluché ovsy a ječmeny, proso, pohanka tatarská), luskoviny (hrachy, vigna, cizrny) a olejnina (světlice). Jednotlivé druhy budou řešeny podle rozpracovanosti na daných pracovištích. U nových genotypů všech druhů budou hodnoceny důležité agronomické a morfologické znaky. U plodin, které se v ČR dosud nepěstují (vigna), nebo pěstují zcela vyjímečně (cizrna) bude vypracována metodika pro pěstování. U některých plodin je již metodika pěstování vypracovaná, zde bude hlavní pozornost zaměřena na hodnocení nutriční kvality, vývoj nových výrobků a jejich nutriční a dietetické zhodnocení pro rozšíření sortimentu dietních a zdravých potravin. U některých druhů budou navrženy technologické postupy základního zpracování i receptury dietních pokrmů. The aim of submitted project is enlargement of diversity of cultivated crops in CR and recommendation to their suitable utilization. The subject of project will be minor species defined by EPC/GR (hulled wheats, hulless oats and barley, proso millet andtartary buckwheat), legumes (peas, cowpeas, chickpeas) and oil bearing crop (safflower). Individual genera will be investigated according to degree of completion on the participant's workplace. The new genotypes of all species will be evaluated for important agronomical and morphological characteristics. The growing system of crops not grown yet in CR (cowpeas, chickpeas) will be recommended. The main attention for crops with developed growing system will be paid to search of their specific traits utilizable in products attractive for consumers an accompanied effect to health. For some species, technology of base processing and dietary products, recipes will be proposed.
dcterms:title
Minoritní plodiny pro specifické využití v potravinářství Minor crops for specific food utilization
skos:notation
QG60130
n3:aktivita
n7:QG
n3:celkovaStatniPodpora
n21:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n21:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2010-06-30+02:00
n3:druhSouteze
n18:VS
n3:duvernostUdaju
n13:S
n3:fazeProjektu
n20:66062231
n3:hlavniObor
n10:GM
n3:hodnoceniProjektu
n15:U
n3:kategorie
n14:ZV
n3:klicovaSlova
minoritní plodiny; pluchaté pšenice; proso; pohanka tatarská; bezpluchý oves; bezpluchý ječmen; světlice; cizrna; vigna; hrách; chemické složení; pěstební technologie; zpracovatelské technologie
n3:partnetrHlavni
n6:ico%3A00027006
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
1
n3:pocetPrijemcu
6
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetVysledkuRIV
44
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
44
n3:posledniUvolneniVMinulemRoce
2009-04-23+02:00
n3:prideleniPodpory
n9:39667%2F2005-13020
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n4:2009
n3:sberDatUdajeProjZameru
n4:2010
n3:soutez
n17:SMZE2005MZE01
n3:statusZobrazovaneFaze
n22:DUU
n3:typPojektu
n11:P
n3:ukonceniReseni
2009-12-31+01:00
n3:vedlejsiObor
n10:GE n10:GC
n3:zahajeniReseni
2006-02-01+01:00
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
The project was in accord with the methodology. Topical alterations to the methodologies were of an augmentory and deepening nature. The results brought a number of new findings for using alternative crops in the Czech food industry. Průběh řešení byl v souladu s metodikou. Aktuální úpravy metodik byly rozšiřujícího a prohlubujícího charakteru.Výsledky projektu přinesly řadu nových poznatků k uplatnění alternativních plodin v českém potravinářství.
n3:zivotniCyklusProjektu
n5:ZBBKU
n3:klicoveSlovo
cizrna bezpluchý oves bezpluchý ječmen minoritní plodiny pluchaté pšenice pohanka tatarská pěstební technologie proso chemické složení světlice vigna hrách