This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/QG60090/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:QG60090
rdf:type
n11:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=QG60090
dcterms:description
The project is aimed to extend the spectrum of analytical methods for the detection of food adulteration. Immunochemical methods for the identification of food allergens as egg, peanuts, hazelnuts and almond proteins and paralelly molecular bilogical methods for the imported sea fishes species differentiation will be developed. The monitoring of various food commodities in the market of the Czech Republic will be realised. Developed methods will be validated and acredited. Projekt si klade za cíl rozšířit spektrum analytických metod zaměřených na detekci falšování potravin. Budou vypracovány imunochemické metody pro detekci potravních alergenů vejce, ořechy a mandle a současně budou vyvíjeny metody molekulárně biologické PCR a Real-Time PCR pro rozlišení druhů dovozových mořských ryb. Bude proveden monitoring potravin různých komodit v tržní síti ČR. Metody budou validovány a připadně i akreditovány.
dcterms:title
Alternativní metody pro monitorování autenticity potravin Alternative methods for monitoring of the food authenticity
skos:notation
QG60090
n3:aktivita
n9:QG
n3:celkovaStatniPodpora
n8:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n8:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2010-06-30+02:00
n3:druhSouteze
n12:VS
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:fazeProjektu
n17:66062308
n3:hlavniObor
n14:GM
n3:hodnoceniProjektu
n6:U
n3:kategorie
n22:ZV
n3:klicovaSlova
alergeny; vejce; burské ořechy; lískové ořechy; mandle; ELISA; PCR; real-time PCR; identifikace; falšování
n3:partnetrHlavni
n20:ico%3A00027162
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n3:pocetPrijemcu
1
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetVysledkuRIV
14
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
14
n3:posledniUvolneniVMinulemRoce
2009-02-27+01:00
n3:prideleniPodpory
n7:39657%2F2005-13020
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n4:2009
n3:sberDatUdajeProjZameru
n4:2010
n3:soutez
n10:SMZE2005MZE01
n3:statusZobrazovaneFaze
n18:DUU
n3:typPojektu
n13:P
n3:ukonceniReseni
2009-12-31+01:00
n3:vedlejsiObor
n14:EB n14:FM
n3:zahajeniReseni
2006-02-01+01:00
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
The project brought important applicable results on the possibilities for identifying and distinguishing animal food sources. Projekt přinesl významné aplikovatelné výsledky o možnostech identifikace a rozlišování živočišných potravinových zdrojů.
n3:zivotniCyklusProjektu
n16:ZBBKU
n3:klicoveSlovo
identifikace lískové ořechy ELISA vejce burské ořechy alergeny mandle PCR real-time PCR