This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/QF4030/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:QF4030
rdf:type
n19:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=QF4030
dcterms:description
Bílkoviny bramborových hlíz jsou považovány za velmi cenné bílkoviny rostlinného původu, které mají vynikají nutriční a biologickou hodnotou. Jsou vodorozpustné a při výrobě bramborového škrobu přecházejí do tekutých odpadů, čímž se podílejí na celkovémnegativním zatížení životního prostředí činností škrobárenského podniku. Cílem projektu je navrhnout vhodnou metodiku pro precipitaci a následnou konzervaci bílkovinných precipitátů z hlízové vody vznikající jako odpad při výrobě škrobu, která by nepoškozovala biologicky cenné vlastnosti hlízových bílkovin a jejich opětovnou rozpustnost. Dalším cílem projektu je stanovit rozsah vlivu agroekologických faktorů (ročník, stanoviště, odrůda, N-hnojení) na kvantitativní a kvalitativní variabilitu bílkovin v hlízách brambor - hodnocení bílkovinných frakcí (patatinové proteiny, inhibitory proteáz) a hodnocení skladby aminokyselin. Doplňkově budou hodnoceny korelační vztahy obsahu bílkovin k ostatním obsahově významným látkám hlízy (obsah škrobu, obsah sušiny, Potato tuber proteins are considered for plant proteins with very high-quality, which have an excellent nutritional and biological value. These proteins are water-soluble and in starch industry processing are transfered into the liquid waste. To total environmental pollution is contributed by protein waste from starch industry. The objectives of this project are followed: To suggest a convenient methodology for precipitation and subsequent conservation of protein precipitates from potato fruit juice (forming as a waste in starch production), which will not damage biologically valued properties of original proteins and solubility. Next objective of this project is to determine the impact of agroecological factors (year, site, cultivar, N-fertilization)on quantitative and qualitative variability of potato tuber proteins - evaluation of protein compounds (patatin proteins, protease inhibitors) and evaluation of amino-acid composition. In addition, correlations among protein contents and other important
dcterms:title
Isolation of potato proteins from waste of potato starch industry and evaluation of agroecological effects on their quantitative and qualitative variability. Izolace bílkovin brambor z odpadu při výrobě škrobu a sledování vlivu agroekologických faktorů na jejich kvantitativní a kvalitativní variabilitu.
skos:notation
QF4030
n3:aktivita
n17:QF
n3:celkovaStatniPodpora
n8:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n8:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2009-05-20+02:00
n3:druhSouteze
n4:VS
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:fazeProjektu
n6:71738108
n3:hlavniObor
n10:GM
n3:hodnoceniProjektu
n13:V
n3:kategorie
n16:NV
n3:klicovaSlova
brambory; hlízové bílkoviny; patatin; precipitace; hlízová voda; nízkomolekulární aditiva
n3:partnetrHlavni
n21:ico%3A60076658
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n3:pocetPrijemcu
1
n3:pocetSpoluPrijemcu
1
n3:pocetVysledkuRIV
25
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
25
n3:posledniUvolneniVMinulemRoce
2007-03-28+02:00
n3:prideleniPodpory
n14:27826%2F03-3020
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n11:2007
n3:sberDatUdajeProjZameru
n11:2008
n3:soutez
n9:SMZE200400002
n3:statusZobrazovaneFaze
n5:DUU
n3:typPojektu
n20:P
n3:ukonceniReseni
2007-12-01+01:00
n3:vedlejsiObor
n10:GC
n3:zahajeniReseni
2004-02-01+01:00
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Řešení projektu, průběh prací a dosažené výsledky jsou velmi kvalitní, v souladu se zadanými cíli. Projekt patří svojí celkovou úrovní k nadstandardním. Solution of project, running of works and intentions are very quality and coresponded with original intentions. Project belongs to above standard projets.
n3:zivotniCyklusProjektu
n7:ZBBKU
n3:klicoveSlovo
brambory hlízové bílkoviny patatin hlízová voda precipitace