This HTML5 document contains 40 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/QF3288/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:QF3288
rdf:type
n19:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=QF3288
dcterms:description
The project is aimed at the genuineness and authenticity of fruit spirits. In the course the project, the markers of individual fruit spirits will be found. Guaranteed authentic fruit spirits from different varieties and localities in CR will be produced. These spirits will be analysed using gas chromatography with various detectors and stable isotopic ratios will be determined. Chromatographic profiles and found markers of fruit spirits will be collected and stored in the database and will serve to the state and inspection agencies for the control of adulteration and authenticity. Projekt řeší otázku stanovení pravosti a autenticity ovocných destilátů. V průběhu řešení budou hledány markery u jednotlivých ovocných destilátů. Budou připraveny(vyrobeny) zaručeně autentické ovocné destiláty z různých odrůd a různých míst v ČR. Tyto destiláty budou analyzovány metodou plynové chromatografie s různými detektory a dále budou stanoveny vybrané izotopové poměry. Chromatografické profily a nalezené markery jednotlivých ovocných destilátů budou shromážděny a zařazeny do databáze a budou sloužit státním a dozorovým orgánům při kontrole pravosti a autenticity.
dcterms:title
Vytvoření databáze markerů a poměru izotopů(C,H,N) pro stanovení pravosti a autetičnosti ovocných destilátů The formation of markers database for determination of the genuineness and authenticity of fruit spirits.
skos:notation
QF3288
n3:aktivita
n18:QF
n3:celkovaStatniPodpora
n13:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n13:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2009-02-20+01:00
n3:druhSouteze
n17:VS
n3:duvernostUdaju
n4:S
n3:fazeProjektu
n21:2687382
n3:hlavniObor
n5:GM
n3:hodnoceniProjektu
n16:U
n3:kategorie
n15:NV
n3:klicovaSlova
pravost; autentičnost; ovocné destiláty; plynová chromatografie; markery; databáze; poměry izotopů
n3:partnetrHlavni
n10:ico%3A00027022
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
1
n3:pocetPrijemcu
2
n3:pocetSpoluPrijemcu
3
n3:pocetVysledkuRIV
7
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
7
n3:rokUkonceniPodpory
n6:2006
n3:rokZahajeniPodpory
n6:2003
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n6:2006
n3:sberDatUdajeProjZameru
n6:2007
n3:soutez
n20:SMZE200300001
n3:statusZobrazovaneFaze
n11:DUU
n3:typPojektu
n7:P
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
V rámci projektu došlo k vytvoření databáze markerů a poměru izotopů jednotlivých ovocných destilátů. Současně byly získány poznatky o faktorech druhové nestability, např. ročník, výrobce aj. There was created a database of fruit distillates' markers and isotope rates within the solution of the project. At the same time there were obtained some pieces of knowledge about species instability factors such as tap, producer etc.
n3:zivotniCyklusProjektu
n14:ZBBKU
n3:klicoveSlovo
markery autentičnost pravost databáze ovocné destiláty plynová chromatografie