This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/QF3133/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:QF3133
rdf:type
n14:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=QF3133
dcterms:description
The aim of the proposed project is to select and evaluate the most widely used cultivars and other materials (lines and/or genetic resources) of main fed cereals (winter wheat, barley, triticale) with regard to nutrition requirements of highly-productiveruminants. The objective is to find major parameters for selection of the most suitable materials based on results of chemical and electrophoretic analyses, %22in vitro%22 model experiments and %22in vivo%22 experiments, and to recommend optimum utilisation ofexamined cereals in nutrition of highly-productive ruminants, particularly dairy cows. One of crucial criteria will be health parameters (parameters of animal internal environment) and quality of animal products (milk quality). The results obtained canbe used in innovation of feeding practices of highly-productive ruminants and in recommendations for state administration organs (Central Institute for Supervising and Testing in Agriculture) in order to use these results in elaboration of criteria for c Záměrem navrhovaného projektu je vybrat a vyhodnotit nejrozšířenější odrůdy a další materiály (linie, příp. genetické zdroje) hlavních druhů zkrmovaných obilovin (ozimá pšenice, ječmen, tritikale) z hlediska požadavků výživy vysokoprodukčních přežvýkavců. Cílem řešení je na základě výsledků chemických a elektroforetických analýz, modelových pokusů %22in vitro%22 a pokusů %22in vivo%22 vytipovat hlavní parametry pro výběr nejvhodnějších materiálů a doporučit optimální využití studovaných obilovin ve výživě vysokoužitkových přežvýkavců, zejména dojnic. Jedním z rozhodujících kritérií budou zdravotní ukazatele (parametry vnitřního prostředí zvířat) a jakost živočišných produktů (kvalita mléka). Získané poznatky bude možno aplikovat při inovaci krmných technologiívysokoprodukčních přežvýkavců a v doporučení pro orgány státní správy (ÚKZÚZ) k využití dosažených výsledků při tvorbě kritérií pro klasifikaci nových, příp. rajonovaných odrůd studovaných druhů obilovin s definovanou výživnou kvalitou zrna pro přežvýka
dcterms:title
Study of grain nutritive value in different cereal species and types for intensive feeding practices of highly-productive ruminants Výzkum výživné hodnoty zrna rozdílných druhů a typů obilovin pro intenzivní krmné technologie vysokoprodukčních přežvýkavců.
skos:notation
QF3133
n3:aktivita
n10:1G
n3:celkovaStatniPodpora
n18:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n18:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2009-07-24+02:00
n3:druhSouteze
n22:VS
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:fazeProjektu
n20:71823709
n3:hlavniObor
n8:GH
n3:hodnoceniProjektu
n17:U
n3:kategorie
n16:NV
n3:klicovaSlova
krmné technologie; přežvýkavci; obiloviny; výživa; odrůdy; kvalita mléka; krmná kvalita zrna
n3:partnetrHlavni
n13:ico%3A25328859
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
1
n3:pocetPrijemcu
3
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetVysledkuRIV
25
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
25
n3:posledniUvolneniVMinulemRoce
2007-02-28+01:00
n3:prideleniPodpory
n12:25839+%2F+02+-+3020
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n9:2007
n3:sberDatUdajeProjZameru
n9:2008
n3:soutez
n7:SMZE200300001
n3:statusZobrazovaneFaze
n4:DUU
n3:typPojektu
n11:P
n3:ukonceniReseni
2007-12-01+01:00
n3:vedlejsiObor
n8:GE n8:GM
n3:zahajeniReseni
2003-01-01+01:00
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Výsledky získané během řešení projektu lze aplikovat při inovaci nutričních požadavků přežvýkavců a formulaci kritérií pro klasifikaci stávajících, případně šlechtění nových odrůd krmných obilovin s definovanou výživnou hodnotou zrna pro přežvýkavce. Results, which were obtained during solution of the project, can by used during inovation of nutrition need a formulation of criterias for classify of nowadays or new type of feeding cereals with defined nutrition quality of the seed for ruminants.
n3:zivotniCyklusProjektu
n19:ZBBBKU
n3:klicoveSlovo
kvalita mléka odrůdy přežvýkavci výživa obiloviny krmné technologie