This HTML5 document contains 36 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/QE1382/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:QE1382
rdf:type
n8:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=QE1382
dcterms:description
Cílem projektu je nalézt kmeny probiotických kultur z rodů Bifidobacterium a Lactobacillus využitelné pro rozšíření sortimentu funkčních potravin a navrhnout technologie výroby mléčných výrobků obsahujících klinicky efektivní počty probiotik na konci záruční doby. V první fázi bude testována odolnost jednotlivých kmenů vůči nízkému pH a přítomnosti žlučových solí. Kmeny splňující kritéria odolnosti budou blíže charakterizovány z hlediska fermentace sacharidů a oligosacharidů, produkce antimikrobiálních látek a kolonizačních schopností. Stanovení profilu celulárních mastných kyselin a ribotypizace budou použity pro charakterizaci jednotlivých kmenů a potvrzení identity v případě izolace kmenů z komplexních ekosystémů(zrající sýry). Zároveň budou hledána vhodná média pro stanovení obsahu probiotických kmenů v různých typech sýrů a tvarohových pomazánek. V druhé fázi budou vybrané kmeny testovány v různých typech sýrů a tvarohových pomazánek s cílem dosáhnout klinicky efektivních počtů probiotik a The aim of this project is to find probiotic strains produced by genus Bifidobacterium and Lactobacillus to expand assortment of functional foods and to propose manufacture technology of dairy products containing clinical effective probiotics number at the end of guarantee. The first step will be test of individual strains resistance at low pH and in the presence of bile salts. The strains satisfying resistance criteria will be characterized from the point of view of saccharides and oligosaccharides fermentation as well as antimicrobial substances production and colonization ability. The determination of the cellular fatty acids profile and ribotyping will be used to characterize individual strains and confirmation of identity in the case of isolationthe strains from complex ecosystems (ripening cheeses). We shall also probe suitable media for the determination of probiotic strains content in different varieties of cheeses and quark spreads at the same time. At the second phase will be selected str
dcterms:title
Utilization of probiotics in dairy products to improve their quality, nutrition value and health safety Využití probiotik v mléčných výrobcích pro zvýšení jejich kvality, nutriční hodnoty a zdravotní bezpečnosti
skos:notation
QE1382
n3:aktivita
n9:QE
n3:celkovaStatniPodpora
n18:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n18:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2006-06-29+02:00
n3:druhSouteze
n4:VS
n3:duvernostUdaju
n21:S
n3:fazeProjektu
n11:33677850
n3:hlavniObor
n16:GM
n3:hodnoceniProjektu
n12:V
n3:kategorie
n20:NV
n3:klicovaSlova
Bifidobacterium
n3:partnetrHlavni
n15:ico%3A16193296
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n3:pocetPrijemcu
1
n3:pocetSpoluPrijemcu
4
n3:pocetVysledkuRIV
4
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
4
n3:rokUkonceniPodpory
n5:2005
n3:rokZahajeniPodpory
n5:2001
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n5:2006
n3:sberDatUdajeProjZameru
n5:2006
n3:soutez
n17:SMZE2001_3_1
n3:statusZobrazovaneFaze
n10:DUU
n3:typPojektu
n19:P
n3:vedlejsiObor
n16:EE n16:EB
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu. Výsledky projektu přispějí k rozšíření sortimentu potravin se zdravotním benefitem. Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu. Výsledky projektu přispějí k rozšíření sortimentu potravin se zdravotním benefitem.
n3:zivotniCyklusProjektu
n14:ZBBBKU