This HTML5 document contains 36 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/QE1026/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:QE1026
rdf:type
n20:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=QE1026
dcterms:description
The aim of the project is the technology and machinery determined for high speed hotrooming of dried egg whites. The method is based on the homogenisation of the powder at temperatures 120 - 130°C. Process leads to the ideal sterilisation of the productat enhanced whipping ability, odour and flavour and increased gel strength of the reconstituted egg white. The method of extraction of egg yolk with convenient solvent will be studied. The fluid egg yolk will be used for experiments. There will be theeffort to create the closed system including drying, extraction and pasteurisation into one process in one equipment. The resulting product with substantially lowered cholesterol content will be used for testing of functional properties. The part of the research will be the testing the possibility to mix the extracted egg yolk product with plant fats. Je řešena technologie a technika šetrné pasterace a podstatného zlepšení kvality sušeného vaječného bílku metodou intenzivní homogenizace při použití teplot v rozsahu 120 - 130°C. Proces vede k dokonalé sterilitě produktu při současném zlepšení jeho šlehatelnosti, chuti a vůně a zvýšení pevnosti gelu obnoveného bílku. K řešení problematiky cholesterolu a tuku v žloutcích bude testována metoda extrakce pomocí vhodného extrakčního činidla přímo z tekutého produktu a bude snaha sloučit uzavřený cyklus extrakce se sušením a pasterací do jedné operace v jednom zařízení. Výsledkem je sušený produkt s podstatně nižším obsahem cholesterolu a tuků. Do extrahovaného žloutku bude testováno zapracování náhradního, rostlinného tuku.
dcterms:title
Nové technologie zpracování vaječné suroviny New technology for processing of egg products
skos:notation
QE1026
n3:aktivita
n18:QE
n3:celkovaStatniPodpora
n16:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n16:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2006-06-29+02:00
n3:druhSouteze
n14:VS
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:fazeProjektu
n17:33677832
n3:hlavniObor
n10:GM
n3:hodnoceniProjektu
n7:V
n3:kategorie
n12:NV
n3:klicovaSlova
extraction
n3:partnetrHlavni
n19:ico%3A00027022
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n3:pocetPrijemcu
1
n3:pocetSpoluPrijemcu
2
n3:pocetVysledkuRIV
7
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
7
n3:rokUkonceniPodpory
n4:2005
n3:rokZahajeniPodpory
n4:2001
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n4:2006
n3:sberDatUdajeProjZameru
n4:2006
n3:soutez
n11:SMZE2001_3_1
n3:statusZobrazovaneFaze
n21:DUU
n3:typPojektu
n13:P
n3:vedlejsiObor
n10:JP n10:GB
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu.Výsledky jsou významným přínosem v oboru zpracování vajec, s ohledem k racionální výživě. Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu.Výsledky jsou významným přínosem v oboru zpracování vajec, s ohledem k racionální výživě.
n3:zivotniCyklusProjektu
n5:ZBBBKU