This HTML5 document contains 36 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/QD0183/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:QD0183
rdf:type
n7:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=QD0183
dcterms:description
Projekt vývoje, testování a ověřování nového baktocereálního potravinového doplňku s hypocholesterolemickým účinkem je založen na spolupráci Výzkumného ústavu potravinářského Praha, Zemědělského výzkumného ústavu Kroměříž, s.r.o., Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze, 1.lékařské fakulty UK a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. V Zemědělském výzkumném ústavu Kroměříž s.r.o. budou ověřeny a napěstovány nové bezpluché linie ječmene s vysokým obsahem rozpustné vlákniny - beta-glukanů, a bude sledována variabilita vlastností ječmene vzhledem k jeho dalšímu pěstování. Ve Výzkumném ústavu potravinářském budou prováděny laboratorní práce související s výběrem a ověřením stability mikroorganismů, dále vývoje vlastního preparátu složeného z mikroorganismů a vlákniny a jeho ověření in vitro. Připravovaný preparát je komplexem vybrané bakteriální starterové kultury (s optimálními vlastnostmi z hlediska rezistence vůči žlučovým kyselinám) a rozpustné vlákniny, tvořené beta-glukany (izolované The project aiming at development and verification of a new bactocereal food additive with a hypocholesterolemic effect is based on the cooperation among the Food Research Institute Prague, Agricultural Research Institute Kroměříž, Ltd., Institute of Clinic and Experimental Medicine in Prague, 1st Faculty of Medicine, Charles University and the General Teaching Hospital in Prague. New hulless lines of spring barley with a high dietetic fibre content (particularly beta-glucans) will be tested and cultivated at the Agricultural Research Institute Kroměříž, Ltd. Variability of agronomic and quality parameters will be studied in order to achieve maximum values and desired stability of grain characteristics as an initial raw material. Possibilities of application of standard and new technologies for grain processing will be tested. The Food Research Institute will carry out laboratory experiments associated with selection and testing microorganism stability, development of its own food additive that is com
dcterms:title
Vývoj a in vivo testace účinků baktocereálních potravinových doplňků s perspektivním hypocholesterolemickým účinkem. Development and in-vivo verification of effects of bactocereal food additives exhibiting perspective hypocholesterolemic effect.
skos:notation
QD0183
n3:aktivita
n11:QD
n3:celkovaStatniPodpora
n5:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n5:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2005-06-30+02:00
n3:druhSouteze
n21:VS
n3:duvernostUdaju
n13:S
n3:fazeProjektu
n20:1772640
n3:hlavniObor
n14:GM
n3:hodnoceniProjektu
n12:U
n3:kategorie
n10:NV
n3:klicovaSlova
beta-glucans
n3:partnetrHlavni
n16:ico%3A00027022
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n3:pocetPrijemcu
5
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetVysledkuRIV
4
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
4
n3:rokUkonceniPodpory
n6:2004
n3:rokZahajeniPodpory
n6:2000
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n6:2005
n3:sberDatUdajeProjZameru
n6:2005
n3:soutez
n17:SMZE2000II
n3:statusZobrazovaneFaze
n15:DUU
n3:typPojektu
n4:P
n3:vedlejsiObor
n14:GE n14:FB
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu. Projekt přináší kvalitní, v praxi dobře využitelná a aktuální doporučení. The project aiming at development and verification of a new bactocereal food additive with a hypocholesterolemic effect is based on the cooperation among the Food Research Institute Prague, Agricultural Research Institute Kroměříž, Ltd., Institute of Cli
n3:zivotniCyklusProjektu
n18:ZBBBKU