This HTML5 document contains 36 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/QC1052/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:QC1052
rdf:type
n11:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=QC1052
dcterms:description
Tento projekt je zaměřen na výzkum kryoprezervace u širší kolekce ovocných plodin. Budou zkoumány zejména techniky enkapsulace a vitrfikace, kde jako výchozí materiál slouží in vitro kultury. Na základě výsledků těchto pokusů bude založena kryobanka s dlouhodobě uchovávaným materiálem většího počtu genotypů. S cílem zvýšení mrazuodolnosti budou in vitro rostliny předkultivovány na vyšších koncentracích sacharózy s následnou enkapsulací v alginátovém gelu. Tato metoda poskytuje větší výhody ve srovnání s tradičními technikami kryoprezervace a vitrifikace zjednodušuje manipulaci s explantáty. Budou také zkoumány regenerační postupy a genetická stabilita. Tento projekt by měl zejména sloužit k dlouhodobému udržování genetických zdrojů v kontrolovaných a bezpečných podmínkách. This project is aimed at developing a reliable procedure for cryopreservation of fruit crop germplasm using in vitro cultures and encapsulation-vitrification technique. The procedure developed in this study will be used for establishment and long-term storage of the large number of genotypes in the cryobank. In order to increase frost resistance, in vitro plants will be treated by the preculturing on the elevating levels of sucrose combined with encapsulation in alginate beads. This method displays several advantages over conventional cryopreservation and vitrification technique simplifies explant handling. Recovery process, regeneration and genetic stability will be also investigated. This project should serve to long-term preservation of genetic resources under controlled and stable condition.
dcterms:title
Nová metoda konzervace genetických zdrojů ovocných rostlin New method of conservation of fruit crop gene resources.
skos:notation
QC1052
n4:aktivita
n13:QC
n4:celkovaStatniPodpora
n8:celkovaStatniPodpora
n4:celkoveNaklady
n8:celkoveNaklady
n4:datumDodatniDoRIV
2005-07-01+02:00
n4:druhSouteze
n5:VS
n4:duvernostUdaju
n16:S
n4:fazeProjektu
n21:1794176
n4:hlavniObor
n10:EI
n4:hodnoceniProjektu
n15:U
n4:kategorie
n14:NV
n4:klicovaSlova
germplasm
n4:partnetrHlavni
n18:ico%3A25271121
n4:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n4:pocetPrijemcu
1
n4:pocetSpoluPrijemcu
1
n4:pocetVysledkuRIV
20
n4:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
20
n4:rokUkonceniPodpory
n9:2004
n4:rokZahajeniPodpory
n9:2001
n4:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n9:2005
n4:sberDatUdajeProjZameru
n9:2005
n4:soutez
n12:SMZE2001_1_1
n4:statusZobrazovaneFaze
n17:DUU
n4:typPojektu
n6:P
n4:vedlejsiObor
n10:EH n10:GE
n4:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
This project is aimed at developing a reliable procedure for cryopreservation of fruit crop germplasm using in vitro cultures and encapsulation-vitrification technique. The procedure developed in this study will be used for establishment and long-term st Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu.Výsledky jsou významným přínosem k metodám kryoprezervace vegetativních orgánů ovocných dřevin a jejich zpětného oživení, je založena základní kryobanka (cca 100 vzorků).
n4:zivotniCyklusProjektu
n19:ZBBBU