This HTML5 document contains 35 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/OK+283/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/

Statements

Subject Item
n2:OK+283
rdf:type
n11:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=OK 283
dcterms:description
=B13oligosaccharides; alpha-galactosides; legumes; peas; food preparation; nutritionImprovement of the nutritional value of grain legumes by changing the content of alpha-galactosides. Determination of the alpha-galactoside content in the pea varieties f Budou zkoumány luštěniny běžně pěstované v ČR a dalších řešitelských zemích. Budou získávány informace o složení škrobu, rozpustných sacharidů a frakcí vlákniny v luštěninách. Budou charakterizovány sacharidy, které působí jako antinutriční faktory a mají být proto ve stravě omezeny, a naopak ty sacharidy, které působí z hlediska výživy pozitivně a měly by proto být ve stravě více zastoupeny. Bude určen obsah dalších antinutričních faktorů, zejména fytátů, polyfenolických látek, tříslovin a ligninů. Ve spolupráci se spoluřešiteli, kteří se zabývají šlechtěním a biotechnologiemi, včetně genových manipuací, se uskuteční spolupráce týkající se vlivu těchto manipulací na obsah významných živin a antinutričních faktorů.
dcterms:title
Výzkumná síť týkající se biotechnologie sacharidů u luštěnin Carbohydrate biotechnology network for grain legumes (CABINET)
skos:notation
OK 283
n4:aktivita
n12:OK
n4:celkovaStatniPodpora
n10:celkovaStatniPodpora
n4:celkoveNaklady
n10:celkoveNaklady
n4:duvernostUdaju
n8:S
n4:fazeProjektu
n14:506063
n4:hlavniObor
n5:GM
n4:hodnoceniProjektu
n6:U
n4:klicovaSlova
oligosaccharides; alpha-galactosides; grain legumes; peas; nutrition; digestion; food preparation
n4:partnetrHlavni
n13:ico%3A60461373
n4:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n4:pocetPrijemcu
1
n4:pocetSpoluPrijemcu
0
n4:pocetVysledkuRIV
0
n4:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
0
n4:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n17:2000
n4:sberDatUdajeProjZameru
n17:2000
n4:statusZobrazovaneFaze
n9:DUU
n4:typPojektu
n15:P
n4:vedlejsiObor
n5:EI n5:FP
n4:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Závěrečná zpráva
n4:zivotniCyklusProjektu
n16:ZBKU
n4:klicoveSlovo
peas nutrition oligosaccharides digestion grain legumes alpha-galactosides