This HTML5 document contains 34 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/OK+282/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/

Statements

Subject Item
n2:OK+282
rdf:type
n13:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=OK 282
dcterms:description
Zvýšení stability tuků, olejů a tuk obsahujících potravin za podmínek skladování a tepelného zpracování odpovídajících průmyslovému procesu bude zkoumáno pro soubor potravinových produktů významných pro ČR a ostatní řešitelské země. Především bude zkoumána ochrana před oxidací a sekundárními degradačními reakcemi. Budou zkoumány přírodní antioxidanty izolované z rostlinných materiálů požívaných ve výživě člověka, hlavně jako koření, zeleninové přílohy a materiály k přípravě bylinných čajů. Ze syntetických antioxidantů budou zkoumány 1,4-dihydropyridinové deriváty a jejich kombinace s přírodními antioxidanty, hlavně tokoferoly a karoteny. Bude zjišťován vliv těchto látek na inhibici lipoxygenas. Ze synergistů inhibice budou zkoumány hlavně fosfolipidy, fosfatidové kyseliny a jejich soli. Improvement of nutritional, sensory and technological quality of animal fats and vegetable oils, especially against autoxidation. Stabilization of the material by addition of natural antioxidants, particularly plant extracts.Antioxidant activities of pla
dcterms:title
Vývoj a výzkum nových sloučenin pro stabilizaci jedlých olejů a jiných potravin obsahující tuky Development and investigation of novel compositions for stabilization of edible oils and other fat containing foods
skos:notation
OK 282
n3:aktivita
n12:OK
n3:celkovaStatniPodpora
n11:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n11:celkoveNaklady
n3:duvernostUdaju
n7:S
n3:fazeProjektu
n9:506211
n3:hlavniObor
n6:GM
n3:hodnoceniProjektu
n5:U
n3:klicovaSlova
edible oils; autoxidation; antioxidants; rosemary; terpenes; model foods
n3:partnetrHlavni
n8:ico%3A60461373
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n3:pocetPrijemcu
1
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetVysledkuRIV
22
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
22
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n16:2000
n3:sberDatUdajeProjZameru
n16:2000
n3:statusZobrazovaneFaze
n14:DUU
n3:typPojektu
n4:P
n3:vedlejsiObor
n6:FM n6:CE
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Závěrečná zpráva
n3:zivotniCyklusProjektu
n18:ZBKU
n3:klicoveSlovo
autoxidation rosemary antioxidants terpenes edible oils