This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/LD14038/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/

Statements

Subject Item
n2:LD14038
rdf:type
n6:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=LD14038
dcterms:description
The aim of the project is to create a science-based process for representative sampling, sample preparation and processing of waste materials from viticultural practice and vinification (canes, stems, marc), analysis of samples of selected biomass of canes as well as selected biomass of stems and grape marc on the content of resveratrol, its dimers and oligomers , other polyphenols and lignans. In the frame of the project the sample preparation procedures, extraction and analysis with emphasis on the use of modern instrumental techniques (GC-MS, LC-MS, NMR) and the isolation of pure compounds by chromatographic methods will be optimized. In addition to the described trans-resveratrol and trans-ε-viniferin other substances present in the biomass of canes, stems and marc will be also identified. Cílem projektu je vytvoření vědecky podloženého postupu pro reprezentativní odběr, přípravu a zpracování vzorků odpadních látek z vinohradnictví a vinařství (réví, třapiny, matoliny), vlastní analýzu vzorků biomasy vybraného druhu réví, dále vybraných třapin a matolin na obsah resveratrolu, jeho dimerů a oligomerů, dalších polyfenolických látek a lignanů. V rámci projektu budou optimalizovány postupy přípravy vzorků, jejich extrakce a analýzy s důrazem na využití moderních instrumentálních metod (GC-MS, LC-MS, NMR) a na izolaci čistých látek pomocí chromatografických metod. Vedle již popsaného trans-resveratrolu a trans-ε-viniferinu bude dalším cílem identifikovat další látky přítomné v biomase réví, třapin a matolin.
dcterms:title
Zhodnocení odpadů z vinohradnictví a vinařství na biologicky aktivní látky Vitivinicultural wastes valorisation for biologically active compounds
skos:notation
LD14038
n3:aktivita
n9:LD
n3:celkovaStatniPodpora
n12:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n12:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2015-04-29+02:00
n3:druhSouteze
n10:VS
n3:duvernostUdaju
n20:S
n3:fazeProjektu
n4:101028736
n3:hlavniObor
n11:CB
n3:kategorie
n21:ZV
n3:klicovaSlova
Wastes; vitiviniculture; vinification; canes; stemps; grape marc; analysis; extraction; resveratrol; derivatives; polyphenolic compounds
n3:partnetrHlavni
n19:ico%3A67179843
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n3:pocetPrijemcu
1
n3:pocetSpoluPrijemcu
1
n3:pocetVysledkuRIV
0
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
0
n3:posledniUvolneniVMinulemRoce
2014-05-19+02:00
n3:prideleniPodpory
n8:MSMT-8634%2F2014-1
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n15:2015
n3:sberDatUdajeProjZameru
n15:2015
n3:soutez
n5:SMSM2014LD4
n3:statusZobrazovaneFaze
n17:DRRVB
n3:typPojektu
n18:P
n3:ukonceniReseni
2016-11-30+01:00
n3:zahajeniReseni
2014-04-01+02:00
n3:zivotniCyklusProjektu
n16:ZB
n3:klicoveSlovo
stemps vinification grape marc analysis resveratrol vitiviniculture derivatives Wastes extraction canes