This HTML5 document contains 35 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/GP525%2F02%2FD172/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:GP525%2F02%2FD172
rdf:type
n11:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=GP525/02/D172
dcterms:description
The aim of this project is application of the fuzzy logic in food appreciation. This is completely new approach in data processing in sensory food appreciation. The sensory food appreciation is taken effect recently, because it is next to the potentialconsumer. Naturally a problem of this method is in interpretation and quantification of the results to be comparable with the other food appreciation. Fuzzy logic allow us mathematically formalize the human sensation expression and forte more operatingwithit. The project practical contribution can be summarize in simplification and in precision extension of the sensor food appreciation. Cílem projektu je aplikovat fuzzy logiku pro hodnocení potravin. Jedná se o zcela nový přístup zpracování dat ze senzorického hodnocení. Toto hodnocení se v poslední době dostává stále více do popředí, protože je potencionálnímu zákazníkovi nejblíže.Problémem ovšem je výsledky z tohoto hodnocení adekvátně kvantifikovat, tak aby měly svou vlastní vypovídající hodnotu srovnatelnou s ostatními hodnoceními. Právě fuzzy logika nám umožňuje matematicky formalizovat vyjádření vjemu člověka a dále s nímpracovat. Přínos pro praxi lze spatřovat v zjednodušení a ve zpřesnění senzorického hodnocení.
dcterms:title
Aplikace fuzzy logiky pro hodnocení potravin Application of the Fuzzy Logic in Food Appreciation
skos:notation
GP525/02/D172
n4:aktivita
n18:GP
n4:celkovaStatniPodpora
n15:celkovaStatniPodpora
n4:celkoveNaklady
n15:celkoveNaklady
n4:datumDodatniDoRIV
2008-05-19+02:00
n4:druhSouteze
n19:VS
n4:duvernostUdaju
n8:S
n4:fazeProjektu
n20:33530372
n4:hlavniObor
n14:GM
n4:hodnoceniProjektu
n7:U
n4:kategorie
n5:ZV
n4:klicovaSlova
Neuvedeno.
n4:partnetrHlavni
n21:orjk%3A41110
n4:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n4:pocetPrijemcu
1
n4:pocetSpoluPrijemcu
0
n4:pocetVysledkuRIV
58
n4:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
58
n4:rokUkonceniPodpory
n12:2005
n4:rokZahajeniPodpory
n12:2002
n4:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n12:2006
n4:sberDatUdajeProjZameru
n12:2006
n4:soutez
n10:SGA02002GA-PD
n4:statusZobrazovaneFaze
n17:DUU
n4:typPojektu
n9:P
n4:vedlejsiObor
n14:GA
n4:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
The project %22Application of the Fuzzy Logic for Food Quality Appreciation%22 is focused on research of the new alternative methods of data processing of the sensory appreciation. Fuzzy logic is a method for algorithmization of the man speculation, which ca Projekt %22Aplikace fuzzy logiky pro hodnocení potravin%22 je zaměřen na výzkum nové alternativní metody zpracování dat ze senzorického hodnocení. Fuzzy logika je způsob, jak lze algoritmizovat uvažování člověka při hodnocení potravin. Na rozdíl od klasickýc
n4:zivotniCyklusProjektu
n13:ZBBKU