This HTML5 document contains 35 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/GP521%2F03%2FP036/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:GP521%2F03%2FP036
rdf:type
n17:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=GP521/03/P036
dcterms:description
Patatin proteins represent the most important protein family in potato tubers. It is assumed that these proteins perform a function of the major storage protein. Furthermore, it was found the multiple enzymatic activity at patatin proteins - apparentlyasa part of the plant defense system. The activity of non-specific lipid acyl hydrolase is the most important. With respect for biological and physiochemical quality, it is speculated about their use in food technologies. The portion of patatin proteinsin tuber proteins is very variable - it is reported a range from 20 to 60 %. Information about the extent of cultivar effect on content of patatin proteins in tubers are not procurable. This grant project will attend to study of the extent of cultivareffec t on qualitative and quantitative variability of patatin proteins in potato tubers (Solanum tuberosum L.). Study will be attend to monitoring of qualitative differences in cultivar collection (40 potato cultivars assigned for table use and for Patatinové bílkoviny představují nejvýznamnější skupinu bílkovin bramborových hlíz. Předpokládá se, že plní funkci hlavní zásobní bílkoviny, ale rovněž u nich byla zjištěna mnohočetná enzymatická aktivita s uplatněním v obranném systému rostliny.Nejvýznamnější je aktivita nespecifické lipid acyl hydrolázy (LAH). S ohledem na biologické a fyzikálně-chemické vlastnosti patatinových bílkovin se uvažuje o jejich izolaci při zpracovatelském procesu průmyslových brambor a s jejich následným využitím vpotravinářských technologiích. Podíl patatinových bílkovin v bramborových bílkovinách je velmi variabilní - uváděno je rozpětí 20 až 60 %. Informace o rozsahu vlivu odrůdy na obsah této skupiny bílkovin v bramborových hlízách nejsou dostupné. Projekt sezabývá studiem rozsahu vlivu odrůdy na kvalitativní a kvantitativní variabilitu bílkovin patatinového komplexu v hlízách brambor (Solanum tuberosum L.). Studium bude probíhat sledováním kvantitativních rozdílů na rozsáhlejším souboru 40 odrůd brambor
dcterms:title
Studium vlivu odrůdy na kvalitativní a kvantitativní variabilitu bílkovin patatinového komplexu v hlízách brambor (Solanum tuberosum L.) Study of cultivar effect on qualitative and quantitative variability of patatin protein family in potato tubers
skos:notation
GP521/03/P036
n3:aktivita
n12:GP
n3:celkovaStatniPodpora
n4:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n4:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2008-05-19+02:00
n3:druhSouteze
n20:VS
n3:duvernostUdaju
n11:S
n3:fazeProjektu
n8:33530144
n3:hlavniObor
n6:GE
n3:hodnoceniProjektu
n13:U
n3:kategorie
n10:ZV
n3:klicovaSlova
Neuvedeno.
n3:partnetrHlavni
n21:orjk%3A12220
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n3:pocetPrijemcu
1
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetVysledkuRIV
5
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
5
n3:rokUkonceniPodpory
n5:2005
n3:rokZahajeniPodpory
n5:2003
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n5:2006
n3:sberDatUdajeProjZameru
n5:2006
n3:soutez
n16:SGA02003GA1PD
n3:statusZobrazovaneFaze
n14:DUU
n3:typPojektu
n19:P
n3:vedlejsiObor
n6:EB
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Patatinové bílkoviny představují nejvýznamější skupinu bílkovin bramborových hlíz (Solanum tuberosum L.). Cílem řešení projektu bylo studium základních biochemických charakteristik patatinových bílkovin v rozsahu odrůdové variability a hodnocení  obsahu Patatin proteins represent the most important part of potato tuber proteins. The aim of the project has been studying of the basic biochemical properties of patatin proteins in dependece on a cultivar variability. The evaluation of relative patatin conte
n3:zivotniCyklusProjektu
n18:ZBKU