This HTML5 document contains 27 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/GA525%2F97%2F0095/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:GA525%2F97%2F0095
rdf:type
n9:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=GA525/97/0095
dcterms:description
Poučení obyvatelé, zejména z rizikových skupin obyvatelstva, snižují spotřebu živočišných tuků, nejsou však ochotni omezit konzumaci libového masa, např. kuřecích brojlerů. Tato potravina však má relativně vysoký obsah cholesterolu. Obsah cholesterolu a obsah a poměr jednotlivých skupin mastných kyselin (polynenasycené, mononenasycené, nasycené) v mase je možno ovlivnit technikou výkrmu. Podstatou projektu je zjistit vliv intenzity růstu a poměr energie a dusíkatých živin v krmné dávce na obsah cholesterolu, jednotlivých skupin mastných kyselin, celkových lipidů a bílkovin na poměr jednotlivých skupin mastných kyselin v mase kuřat. Součástí projektu je provnání nutriční a sensorické jakosti masa kuřat vykrmovaných záměrně pomalu a klasicky. V rámci projektu bude standatrizována extrakce cholesterolu ze svalové tkáně (kapalinou v nadkritickém stavu, přímou saponifikací) a jeho kvantifikace plynovou chromatografií bez derivatizace. The consumers, especially from that part of the population, which has a higher risk of cardiovascular diseases, decrease the consumption of the animal fats, but they are not willing to restrict the consumption of the lean meat, e.g. broiler chickens. However, this meat has relatively high cholesterol content. Cholesterol content and content and ratio of particular groups of fatty acids ( polyunsaturated, monounsaturated, saturated) in the meat is possible to influence by the method of feeding. The objective of the project is to evaluate the influence of a growth intensity and energy and nitrogen ratio in the diet on the content of cholesterol, particular groups of fatty acids, total lipid and protein and on the ratio of particular groups of fatty acids. Part of the project is a comparison of the nutritive and sensorial quality of meat of chicken fed deliberately slow or by a classic technology. Cholesterol extraction from the muscle tissue and its quantification by gas chromatography without derivat
dcterms:title
Dependence of cholesterol, fatty acid, total lipid and protein content in chicken meat on grown intensity and nutrient ratio in the diet Závislost obsahu cholesterolu, mastných kyselin, tuku a bílkovin v kuřecím mase na intenzitě růstu a poměru živin v krmné dávce
skos:notation
GA525/97/0095
n5:aktivita
n11:GA
n5:celkovaStatniPodpora
n6:celkovaStatniPodpora
n5:celkoveNaklady
n6:celkoveNaklady
n5:duvernostUdaju
n10:S
n5:fazeProjektu
n14:505820
n5:hlavniObor
n13:GM
n5:hodnoceniProjektu
n7:V
n5:partnetrHlavni
n15:orjk%3A43210
n5:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n5:pocetPrijemcu
1
n5:pocetSpoluPrijemcu
0
n5:pocetVysledkuRIV
9
n5:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
9
n5:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n8:2000
n5:sberDatUdajeProjZameru
n8:2000
n5:statusZobrazovaneFaze
n12:DUU
n5:typPojektu
n18:P
n5:vedlejsiObor
n13:GH
n5:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Všechny plánované cíle byly splněny. Publikační činnost v impaktovaných časopisech a vědecká produktivita vysoká vzhledem k nízkým finančním nákladům. Čerpání prostředků - nebyly nalezeny závady. Na základě promyšleného plánu experimentů byly získány výs
n5:zivotniCyklusProjektu
n17:ZBKU