This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/GA525%2F05%2F0781/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n22http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:GA525%2F05%2F0781
rdf:type
n20:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=GA525/05/0781
dcterms:description
Záměrem navrhovaného projektu je prozkoumat reálné možnosti a vytvořit podklady k využívání zelených částí rostlin obilovin, konkrétně odlišných forem ječmene, případně ovsa, v podobě zdravotně významných %22zelených%22 doplňků stravy a pro účely léčebné kosmetiky. Hlavní cíl řešení projektu bude spočívat ve výzkumu chemického složení mladých zelených částí rostlin v různých fázích růstu a vývoje rostlin (výhonky, stébla, natě, apod.) vybraných obilovin z hlediska obsahu vitaminů, minerálů, enzymů a dalších látek s prokázaným fyziologickým bioaktivním účinkem. Bude studována přirozená diverzita a proveden výběr nejhodnotnějších a nejvhodnějších materiálů ječmene pro pěstování a další zpracování. Významnou součástí řešení bude rozpracování standardních i modifikovaných a zavedení nových metod a metodik pro analýzu studovaných látek v zelené hmotě rostlin. Bude vypracován návrh optimálního technologického postupu pro sklizeň a konzervaci zelené hmoty z hlediska uchování maximálního obsahu The object of the proposed project is to explore real possibilities and establish bases for utilization of green parts of cereal plants, particularly different forms of barley or oats in the form of health-beneficial %22green%22 food supplements and for the purposes of curative cosmetics. The main objective of the solution of the project will lie in the research of the chemical composition of green young parts of plants in different phases of plant growth and development (shoots, stems, haulm, and others) of the selected cereals in terms of the content of vitamins, minerals, enzymes and other substances with the demonstrated physiological bioactive effect. Natural diversity will be studied and selection of the most valuable and most suitable barley materials for growing and further processing will be carried out. The important part of the solution will be elaboration of standard and modified methods and introduction of new methods and methodologies for the analysis of the studied substances in
dcterms:title
Výzkum nutriční kvality mladých částí rostlin zemědělských plodin k vývoji %22zelených%22 doplňků stravy a léčebné kosmetiky Research on nutritional quality of young parts of plants of agricultural crops to develop %22green%22 food supplements and curative cosmetics.
skos:notation
GA525/05/0781
n4:aktivita
n22:GA
n4:celkovaStatniPodpora
n12:celkovaStatniPodpora
n4:celkoveNaklady
n12:celkoveNaklady
n4:datumDodatniDoRIV
2008-12-16+01:00
n4:druhSouteze
n14:VS
n4:duvernostUdaju
n18:S
n4:fazeProjektu
n6:71265561
n4:hlavniObor
n9:GM
n4:hodnoceniProjektu
n21:U
n4:kategorie
n17:ZV
n4:klicovaSlova
Agricultural crops; barley; oats; green mass; biologically active substances; chemical analysis; enzymes
n4:partnetrHlavni
n16:orjk%3A43210
n4:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n4:pocetPrijemcu
1
n4:pocetSpoluPrijemcu
3
n4:pocetVysledkuRIV
29
n4:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
29
n4:posledniUvolneniVMinulemRoce
2007-05-02+02:00
n4:prideleniPodpory
n10:525%2F05%2F0781
n4:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n7:2007
n4:sberDatUdajeProjZameru
n7:2008
n4:soutez
n13:SGA02005GA-ST
n4:statusZobrazovaneFaze
n5:DUU
n4:typPojektu
n15:P
n4:ukonceniReseni
2007-12-31+01:00
n4:vedlejsiObor
n9:GC n9:CB
n4:zahajeniReseni
2005-01-01+01:00
n4:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
In the period of 2005 to 2007 the research on the green mass of young plants of spring barley (in the growing phase DC 29 and DC31) was carried out with the objective to determine possibilities of its further use. In the mass from two localities we asses V období let 2005 až 2007 byl prováděn výzkum zelené hmoty mladých rostlin jarního ječmene (v růstové fázi DC 29 i DC31) za účelem stanovení možnosti jejího dalšího využití. Ve hmotě ze dvou lokalit byly stanoveny antioxidanty: vitaminu C a E, enzymy kat
n4:zivotniCyklusProjektu
n11:ZBKU
n4:klicoveSlovo
chemical analysis oats barley biologically active substances green mass Agricultural crops