This HTML5 document contains 40 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/GA101%2F06%2F0535/
n18http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/

Statements

Subject Item
n2:GA101%2F06%2F0535
rdf:type
n6:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=GA101/06/0535
dcterms:description
Suggested project is aimed towards production of biodegradable packing materials using technology of of thermal pressure forming of starch suspensions. The project is based upon results of project GA CR %22Modelling of heat transfer, flow and residence time distributions in apparatuses of the food industry%22 (2002-2004) and coordinated research project of Technische Universitat Dresden, CTU and VSChT. The submitted project has two aims: The first is generalisation of a mathematical model of suspension heating so that it would be possible to describe processes taking place inside a complex geometry of mold. Result should be a finite element code, describing material expansion and time development of three basic layers - core, porous crumb and crust. The second part of project is a theoretical and experimental study focused upon the combined direct and indirect ohmic heating of the starch suspension, including an analysis of influence of the direct ohmic heating upon properties of surface layer of Projekt se týká výroby biologicky degradovatelných obalů technologií tepelného zpracování škrobových suspenzí za zvýšeného tlaku. Projekt navazuje na výsledky, získané při řešení projektu GA ČR %22Modelování přenosu tepla, proudění a dob zdržení v aparátech potravinářského průmyslu%22 (2002-2004) a na výsledky společného výzkumu Technische Universitat Dresden, ČVUT a VŠChT.  Navrhovaný projekt má dva cíle: Zobecnit matematický model ohřevu suspenzí tak, aby bylo možné modelovat procesy v komplexní geometrii formy. Výsledkem by byl konečněprvkový model, popisující expanzi materiálu, a vývoj tří základních vrstev - tekutého jádra, pórézní vrstvy a povrchové krusty.  Druhá část projektu by měla být teoretickou a experimentální studií, zaměřenou na kombinovaný kontaktní a přímý ohmický ohřev škrobové suspenze, včetně posouzení vlivu ohmického ohřevu na vlastnosti povrchové vrstvy zpracovávaného materiálu. Potenciální výhodou kombinovaného procesu by bylo zvýšení produktivity (zkrácení doby ohřevu),
dcterms:title
Tepelné zpracování biodegradovatelných látek Thermal processing of biodegradable materials
skos:notation
GA101/06/0535
n4:aktivita
n11:GA
n4:celkovaStatniPodpora
n7:celkovaStatniPodpora
n4:celkoveNaklady
n7:celkoveNaklady
n4:datumDodatniDoRIV
2009-10-22+02:00
n4:druhSouteze
n20:VS
n4:duvernostUdaju
n9:S
n4:fazeProjektu
n19:68673767
n4:hlavniObor
n10:GM
n4:hodnoceniProjektu
n17:U
n4:kategorie
n16:ZV
n4:klicovaSlova
Thermal processing; ohmic heating; starch; biodegradable materials
n4:partnetrHlavni
n21:orjk%3A21220
n4:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n4:pocetPrijemcu
1
n4:pocetSpoluPrijemcu
0
n4:pocetVysledkuRIV
10
n4:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
10
n4:posledniUvolneniVMinulemRoce
2008-04-25+02:00
n4:prideleniPodpory
n5:101%2F06%2F0535
n4:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n18:2008
n4:sberDatUdajeProjZameru
n18:2009
n4:soutez
n13:SGA02006GA-ST
n4:statusZobrazovaneFaze
n12:DUU
n4:typPojektu
n8:P
n4:ukonceniReseni
2008-12-31+01:00
n4:vedlejsiObor
n10:BJ
n4:zahajeniReseni
2006-01-01+01:00
n4:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Pečení škrobové suspenze v uzavřené formě je základem procesu výroby biodegradovatelných obalových materiálů, nahrazujících např. expandovaný polystyrén. Existující aplikace jsou zatím povýtce empirické a chybí ucelená a konzistentní představa o mechaniz Starch suspension baking in a closed mold is a technological basis of production of biodegradable packaging materials, replacing petroleum-base plastics (Styrofoam). Existing applications are empirical and there is a lack of consistent ideas about mechan
n4:zivotniCyklusProjektu
n15:ZBKU
n4:klicoveSlovo
starch ohmic heating Thermal processing