This HTML5 document contains 33 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/EP9199/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:EP9199
rdf:type
n5:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=EP9199
dcterms:description
The methods will be developed and tested for the HPLC determination of selected food allergens (allergens of eggs - avidine, ovomucid, ovalbumine; milk allergen - beta-lactoglobuline) and antinutritional components appearing in some foods (lectins in cereals and legumes, protease and amylase inhibitors in cereals and legumes). The methods studied will be based on the biospecific as well as biomimetic sorption methods. Less specific methods like reverse phase HPLC and ion-exchange HPLC will be tested as well. The results obtained will be published in appropriate journals. Budou vypracovány metody HPLC stanovení vybraných potravinových alergenů (alergeny vajec - avidin, ovomukoid, ovalbumin; alergeny mléka - beta-laktoglobulin) a antinutričních látek obsažených v některých potravinách (lektiny obilnin a luštěnin, inhibitory proteas a amylas obilnin a luštěnin). Metody budou založeny jak na biospecifických, tak i biomimetických sorpčních metodách. Testovány budou i možnosti využití méně specifických metod jako jsou HPLC v reversní fázi a HPLC na ionexech. Výsledky budou uveřejněny v odborném tisku.
dcterms:title
The methods of determination of selected alergens and antinutritional components in foods. Metody stanovení vybraných alergenů a antinutričních látek v potravinách
skos:notation
EP9199
n3:aktivita
n18:QA
n3:celkovaStatniPodpora
n6:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n6:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2003-10-23+02:00
n3:druhSouteze
n9:VS
n3:duvernostUdaju
n10:S
n3:fazeProjektu
n7:1099498
n3:hlavniObor
n4:GM
n3:hodnoceniProjektu
n12:V
n3:klicovaSlova
egg and milk allergen, antinutrient, determination
n3:partnetrHlavni
n15:ico%3A00027022
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n3:pocetPrijemcu
1
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetVysledkuRIV
7
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
7
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n17:2003
n3:sberDatUdajeProjZameru
n17:2003
n3:statusZobrazovaneFaze
n19:DUU
n3:typPojektu
n14:P
n3:vedlejsiObor
n4:CE n4:CB
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Projekt byl řešen podle plánu. Byla vybrána a ověřena metodika stanovení alergenů a antinutričních látek v potravinách.
n3:zivotniCyklusProjektu
n13:.BBKU
n3:klicoveSlovo
egg and milk allergen antinutrient