This HTML5 document contains 30 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/EP9058/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:EP9058
rdf:type
n7:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=EP9058
dcterms:description
Řešení projektu je zaměřeno na výskyt sporotvorných bakteriálních kmenů rodu Bacillus v syrovém kravském mléce a možnost tvorby lipolytických a proteolytických enzymů. Schopnost přežívat pasterační teplotu ve formě spór, dále pak tvořit lytické enzymy při nižších teplotách má negativní dopad na technologické vlastnosti mléka a finálních produktů. Závěr projektu pak bude zaměřen na tvorbu jednoduché metody odhadu výskytu nežádoucí mikroflóry v mléce před pasterací a metodu redukce jejich průniku do finálního výrobku během technologického procesu. The proposed project would study frequency of spore-forming Bacillus strains in raw cow's milk and formation of lipolytic and proteolytic enzymes. Survival of pathogens (as spores) at pasteurization temperatures and formation of lytic enzymes at lower temperatures result in reduced technologic parameters of milk and milk products. The final phase of the project will be aimed at study and specification of a simple method estimating incidence of undesirable microflora in milk before pasteurization and a method reducing their passage into final products during technological processing.
dcterms:title
Potravní patogeny rodu Bacillus v mléce, metoda odhadu a redukce jejich průniku do potravního řetězce. Food pathogens (Bacillus strain) in milk, method for estimate and reduction of their passage into the foodstuff chain
skos:notation
EP9058
n4:aktivita
n10:QA
n4:celkovaStatniPodpora
n8:celkovaStatniPodpora
n4:celkoveNaklady
n8:celkoveNaklady
n4:datumDodatniDoRIV
2003-10-23+02:00
n4:druhSouteze
n15:VS
n4:duvernostUdaju
n12:S
n4:fazeProjektu
n9:1099477
n4:hlavniObor
n11:GM
n4:hodnoceniProjektu
n16:U
n4:klicovaSlova
milk
n4:partnetrHlavni
n18:ico%3A49608851
n4:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n4:pocetPrijemcu
1
n4:pocetSpoluPrijemcu
2
n4:pocetVysledkuRIV
9
n4:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
9
n4:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n6:2003
n4:sberDatUdajeProjZameru
n6:2003
n4:statusZobrazovaneFaze
n5:DUU
n4:typPojektu
n13:P
n4:vedlejsiObor
n11:EE
n4:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Výsledky odpovídají zadání a jejich využití významně ovlivní oblast ekonomické zainteresovanosti prvovýrobců ve vztahu ke zpracovatelům. Mohou být využity i komerčně v poradenské činnosti.
n4:zivotniCyklusProjektu
n14:.BBKU