This HTML5 document contains 26 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/EP7310/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/

Statements

Subject Item
n2:EP7310
rdf:type
n15:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=EP7310
dcterms:description
The project is focussed to more efficient ways of fish meat utilization. Fish meat comming from unprocessed parts of fish body (during filleting), from uncommercial fish (younger stages) and also fish species which are not marketed (perch, roach, gudgeon, bream) is judged as raw material. The main processing method depends in enzyme hydrolysis and hydrolysate repolymeration into subsequent products. Fish based products of a new type - liquid hydrolysate for drinking purposes (for invalid persons who are not able to consume food, sportsmen, recovering persons), componet to extrude products, seasoning of soups and sauces - is investigated. The aim of the project is in technological investigation of proper hydrolysis, propriate to products of a new type,and in a proposal for nutritional use of these products. Cílem projektu je dosáhnout dokonalejšího potravinářského využití kvalitního rybího masa, které zbývá po zpracování ryb filetováním, využití mladších ročníků tržních ryb a některých druhů ryb plevelných. V projektu se jedná o navržení, vypracování a ověření technologického postupu založeného na enzymové hydrolýze rybího masa a jeho dalším využití repolymerací do dalších výrobků. Vzniknou kvalitativně nové výrobky založené na rybí surovině. Jedna z možností je tekutý hydrolyzát pro nemocné, kteří nejsou schopni přijímat tradiçčí stravu. Další potravinářské využití je ve formě tekutého nápoje z rybího masa pro sportovce, v přípravě doplňkových složek do extrudovaných výrobků a do ochucovacích složek pro polévky a omáčky. Postup je náročný na zvládnutí technologického postupu enzymové hydrolýzy a na vypracování postupu separace biologicky aktivních peptidů včetně repolymerace hydrolyzátu. Řešení vyústí do návrhu technologického postupu hydrolýzy a návrhu potravinářského použití produktů.
dcterms:title
Potravinářské využití bílkovinného odpadu vznikajícího při zpracování rybího masa. Nutritional use of protein source from freshwater fish processing and fish raw material.
skos:notation
EP7310
n3:aktivita
n5:QA
n3:celkovaStatniPodpora
n7:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n7:celkoveNaklady
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:fazeProjektu
n10:599843
n3:hlavniObor
n6:GL
n3:hodnoceniProjektu
n18:U
n3:partnetrHlavni
n8:orjk%3A12610
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n3:pocetPrijemcu
1
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetVysledkuRIV
3
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
3
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n12:2001
n3:sberDatUdajeProjZameru
n12:2001
n3:statusZobrazovaneFaze
n9:DUU
n3:typPojektu
n17:P
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Byl vypracován technologický postup přípravy plasteinů z rybích odpadů. Navíc byl vypracován a odzkoušen technologický postup výroby želatiny z rybích šupin.
n3:zivotniCyklusProjektu
n4:ZB.KU