This HTML5 document contains 26 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/EP0960996197/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/

Statements

Subject Item
n2:EP0960996197
rdf:type
n13:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=EP0960996197
dcterms:description
Worlds production and consumption of poultry have been constantly increasing. Broilers are among the crucial articles in the market. The production is relatively very cheap, consumer prices are in comparison with other kinds of meat low. Chicken is recommended as highly suitable for health. In the Czech Republic the increase of poultry consumption is still in expectation. Achievement of very good and at the same time steady and reliable quality is one of the ways how to increase the consumption of chicken products. The basis of which is a standard quality of the initial product - chicken. Among sources of high variability of the quality there are numerous intravital factors, different transport and pre-slaughtering conditions of broilers - many of these negatively influence the quality of chicken. The above mentioned factors are accompanied by negative influence of both the slaughtering and further processing. The purpose of the project is to evaluate the effect of negative factors influencing t V blízké budoucnosti se předpokládá zvyšování podílu jatečně opracovaných kuřat zpracovaných na drůbeží masné výrobky. Podmínkou úspěšnosti tohoto zaměření je důkladná znalost složení a technologických vlastností kuřecího masa, které na rozdíl od masa vepřového a hovězího ve značné míře dosud chybí. Řešení projektu má takové informace poskytnout. Proto bude hodnocen průběh postmortálních změn ve svalovině poražených kuřat a budou hodnoceny vlastnosti masa důležité pro jeho technologické uplatnění. Získané hodnoty budou posuzovány v návaznosti na intravitální, předporážkové i porážkové okolnosti. Bude snaha částečně eliminovat ty premortální faktory, které působí negativně na technologické vlastnosti kuřecího masa. Dále bude snahou eliminovat přílišrozsáhlou variabilitu jakosti porážených kuřat i variabilitu jakostních znaků kuřecího masa v zájmu standardizace jakosti hlavní suroviny, výrobní jistoty a stabilní vyrovnané jakosti výrobků z drůbežího masa. Bude sledován vliv hlavních technologic
dcterms:title
Standardization of Technological Quality of Chicken. Standardizace technologické jakosti kuřecího masa
skos:notation
EP0960996197
n3:aktivita
n8:QA
n3:celkovaStatniPodpora
n7:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n7:celkoveNaklady
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:fazeProjektu
n14:503032
n3:hlavniObor
n11:GM
n3:hodnoceniProjektu
n18:U
n3:partnetrHlavni
n4:orjk%3A43210
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n3:pocetPrijemcu
1
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetVysledkuRIV
10
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
10
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n15:2000
n3:sberDatUdajeProjZameru
n15:2000
n3:statusZobrazovaneFaze
n17:DUU
n3:typPojektu
n9:P
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Řešení probíhalo dle plánu, bylo dosaženo plánovaných cílů. Výsledky jsou podkladem pro stanovení kriterií pro technologickou jakost kuřecího masa a dosažení větší standardizace základní suroviny .
n3:zivotniCyklusProjektu
n10:ZBB.U