This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/2B08083/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/

Statements

Subject Item
n2:2B08083
rdf:type
n11:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=2B08083
dcterms:description
Snížení škodlivosti bakteriálních měkkých hnilob a houby Colletotrichum coccoides u konzumních brambor, s důrazem na myté a balené brambory, na základě poznání spektra původců, stanovení rezistence vůči nim a navržení změn při mytí, balení a skladování. Broad spectrum of pectolytic bacteria cause decay of potato tubers. Colletotrichum coccoides fungus is responsible both for black dot symptom that appears on potato tubers and also for reducing potato yield. Recently, bacterial soft rots and dot black diseases are increasing concern because of the high demand for food without health hazard and the sales of washed potatoes with a high quality skin appearance for the fresh market. The intention of the project is to developed more efective methods for control of consumption potatoes against pectolytic bacteria and Colletotrichum coccoides fungus using preferentially non-chemical control measures.
dcterms:title
Snížení rizika výskytu původců bakteriálních měkkých hnilob a houby Colletotrichum coccoides, jejich vliv na zdravotní nezávadnost a kvalitu mytých a balených brambor a možnosti jejich regulace nechemickými metodami Risk-lowering of the occurrence of bacterial soft rots and Colletotrichum coccoides fungus affecting food safety and quality of washed and packaged potatoes and their control using non-chemical method
skos:notation
2B08083
n3:aktivita
n4:2B
n3:celkovaStatniPodpora
n10:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n10:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2012-07-03+02:00
n3:druhSouteze
n18:VS
n3:duvernostUdaju
n19:S
n3:fazeProjektu
n16:91846910
n3:hlavniObor
n5:GF
n3:hodnoceniProjektu
n20:U
n3:kategorie
n22:AP
n3:klicovaSlova
sorts of consumption potatoes; washing; packeging; storing; pectolytic bacteria; soft rot; Colletotrichum coccoides; black dot; resistance
n3:partnetrHlavni
n21:ico%3A00027006
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
1
n3:pocetPrijemcu
2
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetVysledkuRIV
7
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
7
n3:posledniUvolneniVMinulemRoce
2011-02-25+01:00
n3:prideleniPodpory
n12:1182%2F2010-31
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n6:2011
n3:sberDatUdajeProjZameru
n6:2012
n3:soutez
n14:SMSM20082B2
n3:statusZobrazovaneFaze
n15:DUU
n3:typPojektu
n8:P
n3:ukonceniReseni
2011-12-31+01:00
n3:vedlejsiObor
n5:GF
n3:zahajeniReseni
2008-05-01+02:00
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Získané výsledky jsou cenné, originální a již se využívají. Byla zavedena technologie mytí brambor, snižující napadení patogeny, zejména bakteriálními. Byly identifikovány odolné odrůdy pro šlechtění na rezistenci k uvedeným bakteriózám. Results of the project are on expected level, original and already used. Technology minimalizing the roting of washed potato tubers is already used for the purpose. Potato rot was predominantly caused by Pectobacteria. Resistant varieties for resistace breeding were identified.
n3:zivotniCyklusProjektu
n13:ZBBKU
n3:klicoveSlovo
storing washing Colletotrichum coccoides black dot sorts of consumption potatoes soft rot pectolytic bacteria packeging