This HTML5 document contains 41 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/2B08071/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n22http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/

Statements

Subject Item
n2:2B08071
rdf:type
n11:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=2B08071
dcterms:description
Inovativní technologický postup zpracování syrovátky jako vedlejšíhjo produktu a odpadní látky z mlékárenské výroby na polymer kyseliny mléčné, polylaktid,který může sloužit jako snadno degradabilní obalový materiál. The aim of the proposed research project is the investigation of innovative treatment of whey, as the by-product of milk processing, towards to production of the polymer - polylactic acid. This polymer can be used as biodegradable packaging material.
dcterms:title
Výzkum moderních metod zpracování syrovátky jako vedlejšího produktu resp. odpadní látky z mlékárenské produkce pro přípravu biologicky odbouratelných polymerů New methods of using of whey, as byproduct from dairy production for production of biologicly degradabil polymers
skos:notation
2B08071
n3:aktivita
n16:2B
n3:celkovaStatniPodpora
n15:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n15:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2012-07-03+02:00
n3:druhSouteze
n8:VS
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:fazeProjektu
n12:91846891
n3:hlavniObor
n6:EI
n3:hodnoceniProjektu
n13:U
n3:kategorie
n10:ZV
n3:klicovaSlova
whey; polylactic acid; biodegradable; waste treatment
n3:partnetrHlavni
n18:orjk%3A28610
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
1
n3:pocetPrijemcu
2
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetVysledkuRIV
14
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
14
n3:posledniUvolneniVMinulemRoce
2011-02-25+01:00
n3:prideleniPodpory
n19:1182%2F2010-31
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n22:2011
n3:sberDatUdajeProjZameru
n22:2012
n3:soutez
n17:SMSM20082B2
n3:statusZobrazovaneFaze
n7:DUU
n3:typPojektu
n20:P
n3:ukonceniReseni
2011-12-31+01:00
n3:vedlejsiObor
n6:GM n6:CD
n3:zahajeniReseni
2008-03-01+01:00
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu. Projekt přináší kvalitní, v praxi dobře využitelná a aktuální doporučení. V posledním roce řešení projektu byly optimalizovány procesy fermentace syrovátky na kyselinu mléčnou. Dále byly studovány možnosti zvýšení kvality biorozložitelného polymeru na bázi kyseliny mléčné a byla zkoumána aplikovatelnost těchto materiálů. The course of researching as well plan results fully agree with the plan task. The research plan provides a quality, in practice well exploitable and current recommandations. Optimisation process of whey fermentation on lactic acid was studied in final year of the project solution. Moreover, possibilities of quality enhancement of biodegradable polymer based on lactic acid were investigated. It ap
n3:zivotniCyklusProjektu
n4:ZBBKU
n3:klicoveSlovo
polylactic acid biodegradable whey