This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n22http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/2B08057/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:2B08057
rdf:type
n15:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=2B08057
dcterms:description
The aim of presented project is development of modern techniques to qualitative and quantitative analysis of some characteristic components of Czech beer. One of the main goals is separation and analysis of specific proteins and peptide fragments and changes of their content during beer processing. Based on analysis of barley variety purity using standard 1D PAGE-SDS detailed characteristics of proteins by microfluidic techniques, 2D-electrophoresis, LC/ESI-MS, LC/MS/MS a GPC/LC. Further aim is qualitative and quantitative analysis of individual phenolics in Czech beer by chromatographic techniques (RP-HPLC, LC/MS). In next part volatile and bitter substances will be analyzed by gas chromatography connected with mass spectrometry techniques (GC/MS, GC/GC/TOF) in beer and brewing intermediates. All analyses will be performed in several kinds of Czech beer in comparison with beers processed by different technology. During comparative study also sensory analysis and basic characteristics of malt will Vývoj moderních technik pro kvalitativní a kvantitativní analýzu vybraných charakteristických obsahových složek českého piva proteiny, peptidy, fenolické látky, těkavé a hořké látky). Návrh komplexu parametrů ke stanovení autenticity českého piva.
dcterms:title
Vývoj moderních metod pro hodnocení autenticity %22českého piva%22 Development of modern methods to authenticity assessment of %22Czech beer%22
skos:notation
2B08057
n3:aktivita
n9:2B
n3:celkovaStatniPodpora
n11:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n11:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2012-07-03+02:00
n3:druhSouteze
n20:VS
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:fazeProjektu
n17:91846755
n3:hlavniObor
n19:GM
n3:hodnoceniProjektu
n6:U
n3:kategorie
n4:ZV
n3:klicovaSlova
beer; %22Czech beer%22; malt; authenticity assesment; chemical analysis; proteomics; phenolics; volatile substances; sensory analysis
n3:partnetrHlavni
n14:orjk%3A26310
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
1
n3:pocetPrijemcu
3
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetVysledkuRIV
38
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
38
n3:posledniUvolneniVMinulemRoce
2011-02-25+01:00
n3:prideleniPodpory
n22:1182%2F2010-31
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n7:2011
n3:sberDatUdajeProjZameru
n7:2012
n3:soutez
n21:SMSM20082B2
n3:statusZobrazovaneFaze
n10:DUU
n3:typPojektu
n16:P
n3:ukonceniReseni
2011-12-31+01:00
n3:vedlejsiObor
n19:CE n19:CB
n3:zahajeniReseni
2008-03-01+01:00
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
This project was focused on development of new instrumental techniques to analysis of proteins, phenolics, volatile and bitter substances and testing of their use to beer authenticity analysis. An optimal set of additional beer quality parameters based on phenolics was proposed. Method of unambiquous identification of individual beers based on MALDI/MS peptide fingerprint was also developed. Během řešení projektu byly vyvinuty nové instrumentální metody stanovení proteinů, fenolických látek, těkavých a hořkých látek a testovány možnosti jejich využití pro stanovení autenticity piva. Byl navržen set doplňkových parametrů kvality piva na bázi fenolických látek. Dále byla vypracována metoda jednoznačné identifikace piva metodou MALDI/MS peptidového fingerprintu.
n3:zivotniCyklusProjektu
n8:ZBBKU
n3:klicoveSlovo
proteomics chemical analysis %22Czech beer%22 phenolics authenticity assesment malt volatile substances beer