This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/2B08037/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n19http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:2B08037
rdf:type
n11:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=2B08037
dcterms:description
Stanovit vztahy mezi markery asociovanými s významnými kvalitativními vlastnostmi JUT skotu a jakostními charakteristikcami hovězího masa. Zpracovat a ověřit postup vyhledatelnosti zdroje masa. Main goal of the project is to develop and validate recent biotechnological methods for inovations in prediction and estimation of beef quality with usage of genomical markers, breeding programs and feeding facilities. We want to develop recent methods for estimation of parameters of beef quality as CLA, marbling, photometric methods etc. In connection with DNA analysis of genomic markers of selected QTLs we want to develop new methods for prediction of beef consumer's, producer's and processor's quality what can be used just in neonatal period of calves' life. The part of project is also concerned to construction of MSs and SNPs panel what can be useful for identification and traceability of beef from bioproduction farms in CR.
dcterms:title
Biotechnologické metody pro inovace hodnocení zpracovatelské a spotřebitelské kvality hovězího masa jako potravinového zdroje živočišných proteinů Biotechnological methods for innovations of manufacturing and consumerist quality evaluation of beef as source of an animal proteins.
skos:notation
2B08037
n3:aktivita
n21:2B
n3:celkovaStatniPodpora
n12:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n12:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2012-07-03+02:00
n3:druhSouteze
n15:VS
n3:duvernostUdaju
n22:S
n3:fazeProjektu
n9:91846725
n3:hlavniObor
n13:GM
n3:hodnoceniProjektu
n8:U
n3:kategorie
n5:ZV
n3:klicovaSlova
Marker; QTL; Palatability; Tenderness; Marbling; Beef
n3:partnetrHlavni
n20:ico%3A49608851
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
1
n3:pocetPrijemcu
2
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetVysledkuRIV
42
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
42
n3:posledniUvolneniVMinulemRoce
2011-02-25+01:00
n3:prideleniPodpory
n4:1182%2F2010-31
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n19:2011
n3:sberDatUdajeProjZameru
n19:2012
n3:soutez
n7:SMSM20082B2
n3:statusZobrazovaneFaze
n16:DUU
n3:typPojektu
n14:P
n3:ukonceniReseni
2011-12-31+01:00
n3:vedlejsiObor
n13:EB n13:GI
n3:zahajeniReseni
2008-03-01+01:00
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Byly vypracovány a ověřeny biotechnologické metody hodnocení kvality hovězího masa (odporové charakteristiky, reflekční infračervená spektrometrie, měření bioimpedančního spektra, interakce genotypů růstového hormonu, Pit-1 a calpainu na střižnou sílu,genetické asociace s jatečnými ukazateli masa). New biotechnological method for determination of beef meat quality were conducted(resistance characteristic, reflected UV spectrometry, measuring of bioimpedance, interaction of genotypes for GH, Pit-1 and calpain on shear force,genetic association with traits of carcass meat.
n3:zivotniCyklusProjektu
n17:ZBBKU
n3:klicoveSlovo
QTL Palatability Marker Tenderness Marbling