This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/2B06138/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:2B06138
rdf:type
n21:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=2B06138
dcterms:description
The sensitive ELISA methods for allergenic substances determination in foodstuff and raw materials will be prepared and validated. The aim of the project will be solved in agreement with experts demands and legal demands (Directive 2003/89/EC;Directive2000/13/EC). Egg allergens, milk allergens, celery and mustard allergens will be in focus of the proposed project. The principle of the sugested analyses will be based on sandwich modification of Enzyme Linked ImmunoSorbent Assay (ELISA). Established analytical approaches and methods for assessment of above mentioned allergens will be tested on panel of real food producst as well as certified standards. The robustness, versatility and reliability of implemented methods should be garanted. Cílem projektu bude implementace analytických metod pro stanovení alergenních složek uvedených ve Vyhlášce č.113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků.. Alergenní složky uvedené ve vyhlášce jsou výrobci potravin povinni uvádět naobalech od 25.11.2005. Náplní projektu bude výběr, adaptace a zavedení imunochemických metod pro detekci těchto alergenů v potravinách a jejich testování.Projekt bude zaměřen především na alergenní složky vajec, mléka,celeru, hořčice, případně další.
dcterms:title
Metody na stanovení alergenních složek v potravinách Methods for allergenic substances determination in foods
skos:notation
2B06138
n3:aktivita
n16:2B
n3:celkovaStatniPodpora
n9:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n9:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2009-06-25+02:00
n3:druhSouteze
n8:VS
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:fazeProjektu
n10:69369637
n3:hlavniObor
n4:GM
n3:hodnoceniProjektu
n22:U
n3:kategorie
n20:NV
n3:klicovaSlova
alergie, alergenní složky, stanovení obsahu alergenních složek, bezpečnost potravin, informace pro konzumenty, ELISA metody
n3:partnetrHlavni
n17:ico%3A00027022
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
1
n3:pocetPrijemcu
2
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetVysledkuRIV
8
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
8
n3:posledniUvolneniVMinulemRoce
2008-02-15+01:00
n3:prideleniPodpory
n12:15+809%2F06-31
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n5:2008
n3:sberDatUdajeProjZameru
n5:2009
n3:soutez
n11:SMSM2006002B1
n3:statusZobrazovaneFaze
n14:DUU
n3:typPojektu
n7:P
n3:ukonceniReseni
2008-12-31+01:00
n3:vedlejsiObor
n4:CB
n3:zahajeniReseni
2006-07-01+02:00
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Project intention (immunological sets for the determination of selected food allergens - milk, eggs) was realized: 1. RIV/00027022:_____/06:8P007134 - 2006- P 2. RIV/00027022:_____/07:8P007130 - 2007 - D 3. RIV/00027022:_____/07:8P007135 - 2007 - P Cíl projektu splněn. Realizovány immunologické soupravy stanoveni vybraných alergenů potravin (vejce a mléko): 1. RIV/00027022:_____/06:8P007134 - 2006 - P 2. RIV/00027022:_____/07:8P007130 - 2007 - D 3. RIV/00027022:_____/07:8P007135 - 2007 - P
n3:zivotniCyklusProjektu
n19:ZBKU
n3:klicoveSlovo
bezpečnost potravin alergie stanovení obsahu alergenních složek informace pro konzumenty alergenní složky