This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/1M0570/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:1M0570
rdf:type
n22:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=1M0570
dcterms:description
Finding suitable molecular markers for enzyme involved in tocol synthesis and markers associated with plant cell resistance to drought. Determination of sulphur effect on the quality of barley grain from food and feed point of view. Finding relation ofDetermination of negative effects of metabolites of pathogens and stress substances of caryopses on the quantitative properties of barley. Determination of the effect of inter-grain gas composition on vitality of a grain embryo and on homogeneity of malAcquiring data on the detailed composition and quantity of physiologically and sensorially active malt and hop substances in relation to the origin of the material. Acquiring data on content of antioxidants and antioxidative malt and hop properties andDetermination of the influence of extract compounds on vitality and viability of yeasts during the brewing process. Hledání vhodných molekulárních markerů pro enzym zapojený v syntéze tokolů a markerů spojených s odolností rostlinných buněk vůči suchu. Zjištění vlivu síry na kvalitu zrna ječmene a z hlediska potravinářského a krmivářského. Hledání vztahu bílkovinnéhoStanovení vlivu negativních účinků patogenů a stresových látek obilky na kvalitativní vlastnosti ječmene. Zjištění vlivu složení mezizrenného plynu na vitalitu embray obilky a na homogenitu sladařského klíčení a následně na homogenitu vyrobeného sladu.Získání poznatků o detailním složení a kvantitě fyziologicky a senzoricky aktivních látek sladu a chmele ve vztahu k původu suroviny. Získání poznatků o obsahu antioxidantů a antioxidačních vlastnostech sladu a chmele a působení antioxidantů obsažených vZjištění vlivu obsahových látek na vitalitu a viabilitu kvasinek během pivovarského procesu.
dcterms:title
Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele
skos:notation
1M0570
n4:aktivita
n13:1M
n4:celkovaStatniPodpora
n19:celkovaStatniPodpora
n4:celkoveNaklady
n19:celkoveNaklady
n4:datumDodatniDoRIV
2012-07-03+02:00
n4:druhSouteze
n9:VS
n4:duvernostUdaju
n16:S
n4:fazeProjektu
n18:91900851
n4:hlavniObor
n10:GM
n4:hodnoceniProjektu
n21:V
n4:kategorie
n17:AP
n4:klicovaSlova
barley, hop, caryopsis, malt, malting quality, food quality, molecular markers, antioxidants, nutrition value, metabolites of pathogenes, pesticide residues, stress substances of caryopses, non-malting use
n4:partnetrHlavni
n6:orjk%3A43210
n4:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n4:pocetPrijemcu
1
n4:pocetSpoluPrijemcu
5
n4:pocetVysledkuRIV
358
n4:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
358
n4:posledniUvolneniVMinulemRoce
2011-02-03+01:00
n4:prideleniPodpory
n5:14%2F2010-31
n4:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n7:2011
n4:sberDatUdajeProjZameru
n7:2012
n4:soutez
n8:SMSM2005001M1
n4:statusZobrazovaneFaze
n20:DUU
n4:typPojektu
n15:P
n4:ukonceniReseni
2011-12-31+01:00
n4:vedlejsiObor
n10:CB n10:EB
n4:zahajeniReseni
2005-01-01+01:00
n4:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
The acquired theoretical and practical results augmented the success of the Protected Geographical Indication Czech Beer. Economically and technologically relevant traits of spring barley varieties and hop were characterized. Risks from mycotoxins to raw materials and beer were assessed, original sorbent was developed to raise the colloidal stability of Czech beer and a licence was granted. Získané teoretické a praktické výsledky významně posílily udržitelnost programu chráněného zeměpisného označení České pivo. Byly charakterizovány hospodářsky a technologicky významné znaky odrůd ječmene jarního a chmele. Byla zhodnocena rizika obsahu mykotoxinů od suroviny po pivo. Byl vyvinut originální sorbent pro zvýšení koloidní stability Českého piva a byla prodána licence.
n4:zivotniCyklusProjektu
n14:ZBBBKBKU
n4:klicoveSlovo
molecular markers hop barley metabolites of pathogenes food quality nutrition value pesticide residues malting quality malt antioxidants stress substances of caryopses caryopsis