This HTML5 document contains 38 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n22http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/1B44061/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:1B44061
rdf:type
n13:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=1B44061
dcterms:description
Předmětem řešení navrhovaného projektu je aplikace moderních metod stanovení antioxidační aktivity pro hodnocení kvality chmele a senzorické stability piva. Dále bude stanovován obsah volných radikálů v pevných matricích ve vztahu k hodnocení kvality kvality a stáří chmele. K danému účelu budou vypracovány a validovány vhodné analytické metody. Tyto metody budou použity při stanovení antioxidační aktivity českých chmelů bezprostředně po sklizni i v průběhu dlouhodobého skladování za různých podmínek. Dále bude zkoumán vliv chmelení na senzorickou stabilitu piv. V několika sériích pokusných pivovarských testů bude výše zmíněný vliv ověřován z hlediska odrůdové skladby chmelení, způsobu zpracování chmele (granule, extrakty) a stáří chmele. Výsledky modelových varních testů budou ověřovány v provozním měřítku v několika renomovaných českých pivovarech. Application of modern methods of antioxidant activity determination for hops quality and sensorial beer stability assessement is the topic of the project. Contents of free radicals in solid matrices will be evaluated with respect to the quality and ageof hops. Appropriate analytical methods will be elaborated and verified. The methods will be used for evaluation of antioxidant activity of Czech hop varieties immediately after picking and in the course of long-term storage as well. The influence of hopping to sensorial stability of beers will be investigated too. The influence mentioned above will be investigated from the point of view of varietal structure, way of hop processing (pellets, extracts) and age of hops. The results of model brewing testswill be verified in full scale in several prestigious Czech breweries.
dcterms:title
Aplikace moderních metod stanovení antioxidační aktivity k hodnocení kvality chmele a senzorické stability piva Application of modern methods of antioxidant activity determination to assessement of hop quality and sensorial stability of beer.
skos:notation
1B44061
n4:aktivita
n15:1B
n4:celkovaStatniPodpora
n5:celkovaStatniPodpora
n4:celkoveNaklady
n5:celkoveNaklady
n4:datumDodatniDoRIV
2009-07-24+02:00
n4:druhSouteze
n14:VS
n4:duvernostUdaju
n6:S
n4:fazeProjektu
n19:71836731
n4:hlavniObor
n9:CB
n4:hodnoceniProjektu
n10:U
n4:kategorie
n8:NV
n4:klicovaSlova
antioxidační aktivita volné radikály chmel pivo chmelovar ESR-elektronová spinová rezonance senzorická stabilita chmelové polyfenoly stárnutí chmele kapalinová chromatografie
n4:partnetrHlavni
n22:ico%3A60193697
n4:pocetKoordinujicichPrijemcu
1
n4:pocetPrijemcu
2
n4:pocetSpoluPrijemcu
0
n4:pocetVysledkuRIV
25
n4:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
25
n4:posledniUvolneniVMinulemRoce
2007-02-27+01:00
n4:prideleniPodpory
n7:5534%2F04+-+3020
n4:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n11:2007
n4:sberDatUdajeProjZameru
n11:2008
n4:soutez
n17:SMZE2004NTP1
n4:statusZobrazovaneFaze
n12:DUU
n4:typPojektu
n20:P
n4:ukonceniReseni
2007-12-01+01:00
n4:vedlejsiObor
n9:EI n9:GM
n4:zahajeniReseni
2004-04-01+02:00
n4:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
The method for setting of antioxidant activity of hop has been worked out and has been used for evaluation of hop in relation to new product technologies of sensory stationary beer. Byla vypracována metoda stanovení antioxidační aktivity chmele a tato byla použita k hodnocení chmele ve vztahu k novým technologiím výroby senzoricky stabilních piv.
n4:zivotniCyklusProjektu
n18:ZBBKU