This HTML5 document contains 54 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/druhSouteze/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/typPojektu/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/zivotniCyklusProjektu/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/hodnoceniProjektu/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/prideleniPodpory/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/kategorie/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/duvernostUdaju/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/fazeProjektu/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/obor/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/soutez/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/statusZobrazovaneFaze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/1B44036/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/cep/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/aktivita/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:1B44036
rdf:type
n20:Projekt
rdfs:seeAlso
http://www.isvav.cz/projectDetail.do?rowId=1B44036
dcterms:description
The project is proposed and aimed for obtaining the arguments for milk consumption in its basis. The agriculture production has been very significant changed in terms of technology structure during last fifteen years in the Czech Republic. The milk production has been changed in the similar way: dairy cow rearing; breed composition of the dairy cattle population; milking equipment; dairy cow freeding; milk yield; hygienical safety; raw milk quality. These changes have been mostly positive. Mentioned changes have caused certain impacts in terms of milk composition and properties - it means changes of molecule composition of its main nutritional components and its biological value. This compoments were studied in sixtieth and eightieth years at last timebut not after mentioned technological changes in last years. The hygienical quality of raw milk has been increased very significantly during these technological changes. Nevertheless, the public consumers have been informed negatively about useability o Projekt je navržen a cílen ve svém základu k získání argumentů pro podporu spotřeby mléka. Zemědělská výroba v ČR prodělala značné technologické proměny během posledních patnácti let. Nejinak je tomu v mlékařství s ohledem na: chov krav, plemennéu skladbu populace, techniku dojení, krmení krav, užitkovost krav, hygienickou bezpečnost a kvalitu mléka. Většina změn byla v pozitivním smyslu. Zmíněné změny vyvolaly určité dopady do skladby a vlastností mléka ve smyslu molekulové skladby hlavních živin mléka, tedy jeho biologické hodnoty. Tyto položky byly podrobněji studovány v letech šedesátých a osmdesátých. Nikoliv nyní po období změn. Hygienická kvalita syrového mléka během těchto změn vzrostla velmi výrazně. Také veřejnost konzumentů byla nedávno neobjektivně negativně informována o vhodnosti mléka jako zdravé a bezpečné výživy. Argumenty byly pochybné, nicméně spotřeba mléka poklesla. Je potřebné čelit této kampani objektivními informacemi o skutečné živinové skladbě současně produkovaného mléka. N
dcterms:title
The increasing of the milk consumption by the study of impacts of the changed technologies in the milk production and impacts of health parameters of dairy cow herds on the nutritional quality and biological value of cow milk as foodstuff raw material Zvýšení spotřeby mléka poznáním vlivů měnících se prvovýrobních technologických faktorů a zdravotních ukazatelů stád krav na nutriční kvalitu a biologickou hodnotu syrového kravského mléka jako potravinářské suroviny
skos:notation
1B44036
n3:aktivita
n8:1B
n3:celkovaStatniPodpora
n12:celkovaStatniPodpora
n3:celkoveNaklady
n12:celkoveNaklady
n3:datumDodatniDoRIV
2009-11-04+01:00
n3:druhSouteze
n21:VS
n3:duvernostUdaju
n11:S
n3:fazeProjektu
n16:69340119
n3:hlavniObor
n4:GG
n3:hodnoceniProjektu
n6:U
n3:kategorie
n5:NV
n3:klicovaSlova
Mléko; kráva; plemeno; technologie chovu; úroveň výživy; zdravotní stav stáda krav; produkční porucha; vzorek mléka; složení mléka; dusíkaté látky mléka; vlastnosti mléka; zdravotní ukazatele mléka; mikroprvky; makroprvky; bílkoviny; aminokyseliny; tuk
n3:partnetrHlavni
n13:ico%3A49608851
n3:pocetKoordinujicichPrijemcu
0
n3:pocetPrijemcu
1
n3:pocetSpoluPrijemcu
0
n3:pocetVysledkuRIV
13
n3:pocetZverejnenychVysledkuVRIV
13
n3:posledniUvolneniVMinulemRoce
2008-03-10+01:00
n3:prideleniPodpory
n15:5526%2F04+-+3020
n3:sberDatUcastniciPoslednihoRoku
n7:2008
n3:sberDatUdajeProjZameru
n7:2009
n3:soutez
n18:SMZE2004NTP1
n3:statusZobrazovaneFaze
n19:DUU
n3:typPojektu
n22:P
n3:ukonceniReseni
2008-12-31+01:00
n3:vedlejsiObor
n4:GM n4:GH
n3:zahajeniReseni
2004-04-01+02:00
n3:zhodnoceni+vysledku+projektu+dodavatelem
Research aim of the plan was knowledge updating about operational system effects and health state of dairy cows on the biological nutritional values of cow milk after the period of quality changes in farming technologies. Cílem projektu byla aktualizace poznatků o vlivech provozních systémů a zdravotního stavu dojnic na biologicko-nutriční hodnotu kravského mléka po období kvalitativních změn chovatelských technologií.
n3:zivotniCyklusProjektu
n14:ZBBBKU
n3:klicoveSlovo
aminokyseliny mikroprvky makroprvky složení mléka vzorek mléka dusíkaté látky mléka Mléko kráva bílkoviny vlastnosti mléka technologie chovu plemeno zdravotní ukazatele mléka produkční porucha úroveň výživy zdravotní stav stáda krav