This HTML5 document contains 26 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/soutez/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/kategorie/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/projekt/MZE/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/aktivita/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/obor/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/druh-souteze/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/smlouva/39654/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/faze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/typ/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/poskytovatel/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#

Statements

Subject Item
n2:QG60047
rdf:type
n3:Projekt
dcterms:description
Zvyšování kvality potravin a zajišťování jejich zdravotní nezávadnosti na úrovni aktuálních vědeckých poznatků se v posledních letech stává zásadním problémem zemědělství a navazujího zpracovatelského průmyslu. Ke zvýšenému zájmu o kvalitu obilovin jakozákladní suroviny pro výrobu potravin u nás přispívá také současná situace jejich nadprodukce. Kritéria pro hodnocení jakosti potravinářské pšenice budou v nejbližší době doplněna o zohlednění zdravotní nezávadnosti zavedením limitů pro obsah fuzáriových mykotoxinů. Jedním z hlavních problémů praktického uplatnění norem na obsah fuzáriových mykotoxinů je nákladnost prováděných analýz. Za daného stavu budou analýzy prováděny náhodně, nebo na základě předvýběru s vyhodnocením rizikových faktorů. Navrhovaný projekt je zaměřen na vytvoření podkladů pro řešení komplexu problémů spojených s těmito zaváděnými změnami a reflektuje praktické problémy při realizaci produkce zemědělskými prvovýrobci. Cílem je nalezení objektivních metod předvýběru, jejichž v Increasing food quality and securing health safety on a level of current scientific findings have become critical problems of agriculture and the processing industry during the last years. The increased interest in cereal quality, as the basic raw material for food production, is also their present overproduction. In the nearest future, limits of fusarium mycotoxin content will be included among the criteria of evaluation of bread wheat. The proposed project is focused on the development of bases for solving a complex of issues associated with these introduced changes and reflects practical problems in cereal production on farms. New relationships between the mycotoxin content in cereals, detected presence of their producers, Fusarium spp. pathogens and visually assessable expressions of infection related to the effects of agronomic factors (fungicidal control, soil tillage, previous crop) will be looked for and analysed. A part of the project is utilisation of spectral transmittance and reflectance i
dcterms:title
Analysis of risk of mycotoxin contamination in cereals based on the study of critical factors using spectral, molecular and immunological diagnostic methods and prediction of Fusarium head blight infection Analýza rizika kontaminace obilovin fuzáriovými mykotoxiny studiem kritických faktorů s využitím spektrálních, imunologických a molekulárních metod a predikce napadení klasovými fuzárii
n3:cislo-smlouvy
n6:2005-13020
n3:dalsi-vedlejsi-obor
n9:GC
n3:druh-souteze
n8:VS
n3:faze
n4:37069321
n3:hlavni-obor
n9:GM
n3:vedlejsi-obor
n9:GF
n3:id-aktivity
n10:QG
n3:id-souteze
n13:SMZE2005MZE01
n3:kategorie
n12:1
n3:klicova-slova
bezpečnost obilovin; potravinářská pšenice; sladovnický ječmen; fuzáriové mykotoxiny; analýza rizika; predikce napadení; fuzariózy klasů
n3:konec-reseni
2009-12-31+01:00
n3:pocet-koordinujicich-prijemcu
1
n3:poskytovatel
n5:MZE
n3:start-reseni
2006-02-01+01:00
n3:statni-podpora
3208
n3:typProjektu
n7:P
n3:uznane-naklady
3211
n3:pocet-prijemcu
2
n3:pocet-spoluprijemcu
0
n3:pocet-vysledku
27
n3:pocet-vysledku-zverejnovanych
27