This HTML5 document contains 23 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/soutez/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/kategorie/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/projekt/MZE/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/obor/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/druh-souteze/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/faze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/typ/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/poskytovatel/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#

Statements

Subject Item
n2:QE1251
rdf:type
n4:Projekt
dcterms:description
Proper growing intensity in standard line variety, hybrid and genetically modified winter rape is studied in exact experiments. The influence of growth regulators is a part of the experimental work too. The influence of sulphur fertilization on the productive characters and glukosinolate content is observed on three variety types of rapeseed. The experiment concerning sulphur influence is enriched to winter turnip-rape, spring white mustard and winter Oriental mustard. The influence of glukosinolate content on the rapeseed pest occurence for breeding purposes, protection and biofumigant activity of glukosinolate products decomposition on diseases at the next winter wheat sowings is studied together with the productive and qualitative characters of wheat. V přesných pokusech se sleduje vhodná intenzita pěstování pro standardní liniovou odrůdu, hybridní a geneticky modifikovanou ozimou řepku. Součástí pokusu je sledování vlivů regulátorů růstu. Samostatně se stanoví vliv hnojení sírou na produkční ukazatele a obsah glukosinolátů 3 typů odrůd řepky. Pokus se sírou u ozimé řepky je v samostatné části rozšířen o ozimou hořčici sareptskou, ozimou řepici a jarní hořčici bílou. Sleduje vliv obsahu glukosinolátů na výskyt škodlivých činitelů řepky pro potřeby šlechtění a ochrany a biofumigační působení rozkladných produktů glukosinolátů na výskyt chorob u následného osevu ozimé pšenice, včetně sledování produkčních a kvalitativních znaků u pšenice.
dcterms:title
Use of productive and biological potential of hybrid and genetically modified winter rape with the emphasis on glukosinolate biofumigant effects. Využití produkčního a biologického potenciálu hybridní a geneticky modifikované řepky ozimé s důrazem na biofumigační účinky glukosinolátů.
n4:dalsi-vedlejsi-obor
n10:GD
n4:druh-souteze
n6:VS
n4:faze
n9:21284146
n4:hlavni-obor
n10:GF
n4:vedlejsi-obor
n10:GC
n4:id-aktivity
n7:QE
n4:id-souteze
n12:SMZE2001_3_1
n4:kategorie
n8:21
n4:klicova-slova
geneticaly modified repeseed
n4:pocet-koordinujicich-prijemcu
0
n4:poskytovatel
n5:MZE
n4:statni-podpora
1704
n4:typProjektu
n11:P
n4:uznane-naklady
2340
n4:pocet-prijemcu
1
n4:pocet-spoluprijemcu
0
n4:pocet-vysledku
35
n4:pocet-vysledku-zverejnovanych
35