This HTML5 document contains 22 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/soutez/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/kategorie/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/projekt/MZE/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/aktivita/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/obor/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/druh-souteze/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/faze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/typ/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/poskytovatel/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#

Statements

Subject Item
n2:QC1041
rdf:type
n3:Projekt
dcterms:description
Cílem řešeného projektu je vypracování nových metodických pokynů pro stanovení podílu svaloviny v rámci zkoušek vlastní užitkovosti s ohledem na možné rozdíly sledovaných parametrů podle pohlaví a mezi diferencovaně šlechtěnými populacemi používanými v hybridizačních programech. K objektivizaci záměru bude nutné ověřit výsledky získané na živých zvířatech jejich následným jatečným rozborem po porážce (ČSN 46 6164), sledováním růstu a tělní alometrie ve vztahu k jatečné hodnotě, sledováním vhodných genetických markerů, kandidátních genů a jejich asociace k masné užitkovosti. Současně bude možné ověřit vhodný matematický model použitelný pro predikci optimální jatečné hmotnosti ve vztahu k jatečné hodnotě prasat. The aim of solved project is to elaborate new methodical suggestions for determination of lean meat content within the performance test with regard to possible differences of observed parameters by sex and among differentiated breeded populations used inhybridization. For objective intention it will be important to verify the results acquired on live animals by their subsequent carcass analysis after slaughter (CSN 46 61 64), by monitoring of growth and body alometry in relation to carcass performance,by monitoring of acceptable genetics markers, candidate gene and their association to meat efficiency. Simultaneuosly it will be possible to verify acceptable mathematical model which will be usable for prediction of optimal carcass weight in relation to carcass performance of pigs.
dcterms:title
Optimalization of lean meat proportion at the performance test within the determination of breeding performance of basic pig´s population. Optimalizace odhadu podílu svaloviny při zkouškách vlastní užitkovosti v rámci stanovení plemenné hodnoty výchozích populací prasat.
n3:druh-souteze
n7:VS
n3:faze
n9:35285406
n3:hlavni-obor
n6:GG
n3:vedlejsi-obor
n6:GI
n3:id-aktivity
n12:QC
n3:id-souteze
n10:SMZE2001_1_1
n3:kategorie
n4:21
n3:klicova-slova
genetics markers
n3:pocet-koordinujicich-prijemcu
0
n3:poskytovatel
n8:MZE
n3:statni-podpora
1050
n3:typProjektu
n11:P
n3:uznane-naklady
1050
n3:pocet-prijemcu
1
n3:pocet-spoluprijemcu
2
n3:pocet-vysledku
37
n3:pocet-vysledku-zverejnovanych
37