This HTML5 document contains 22 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/kategorie/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/soutez/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/projekt/MZE/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/aktivita/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/obor/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/druh-souteze/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/faze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/typ/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/poskytovatel/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/business-entity/

Statements

Subject Item
n2:EP9026
rdf:type
n3:Projekt
dcterms:description
Cílem navrhovaného projektu je na základě experimentů stanovit soubor poznatků o výši a době působení tlaku, druhu obalu, trvanlivosti, mikrobiální kvalitě a senzorické kvalitě pro vybrané potraviny tak, aby bylo možno sestavit technologický postup optimálního ošetření včetně HACCP plánu. Jde o to vytvořit dostatečné množství konkretních technologických podkladů využitelných pro ověření, zda a jak je možno technologii vysokotlakého ošetření použít pro danou potravinu. Rovněž jde o to, odzkoušet jednotlivé prvky technologického zařízení pro tlakové ošetřování, které tak budou připraveny pro nasazení na zařízení průmyslově použitelné pro výrobu vybraných kvalitních produktů. The aim of the proposed project is to experimentally predict the collection of knowledge of optimum pressure, time and temperature for food processing by high pressure technology. The convenience of specific packaging material, shelf life, inactivation of microorganisms and enzymes are most important topics of the proposed research. The research has to enable the producer to predict the optimum values of parameters of the high pressure processing and to construct the HACCP plane. There is a need to create the knowledge base of technological and other information for high pressure processing of foods which will be prepared for future industrial use. The proposed research project should also provide the results in area of testing of new parts of high pressure equipment (control system of compression, decompression) and temperature control which can be later used for building of pressures of industrial capacity.
dcterms:title
Výzkum aplikací velmi vysokého isostatického tlaku k výrobě potravin Research of application of high isostatic pressure for production of foods
n3:druh-souteze
n4:VS
n3:faze
n5:20569203
n3:hlavni-obor
n11:GM
n3:hlavni-ucastnik
n6:ico-00027022
n3:id-aktivity
n13:QA
n3:id-souteze
n9:
n3:kategorie
n12:0
n3:klicova-slova
high pressure
n3:pocet-koordinujicich-prijemcu
0
n3:poskytovatel
n8:MZE
n3:statni-podpora
2040
n3:typProjektu
n10:P
n3:uznane-naklady
3121
n3:pocet-prijemcu
4
n3:pocet-spoluprijemcu
0
n3:pocet-vysledku
7
n3:pocet-vysledku-zverejnovanych
7