This HTML5 document contains 22 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/kategorie/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/soutez/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/projekt/MZE/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/aktivita/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/obor/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/druh-souteze/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/faze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/typ/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/poskytovatel/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/business-entity/

Statements

Subject Item
n2:EP7145
rdf:type
n3:Projekt
dcterms:description
Navrhnout a vypracovat metodiky pro posuzování potravin živočišného původu z hlediska falšování potravin (zbožíznalství) se zřetelem současně k biologické a nutriční hodnotě a zdravotní nezávadnosti potravin. Tento systém zpracovat v souladu s potravním kodexem a legislativou EU. Bude obsahovat návrh a vypracování metod pro stanovení komponent, které je nutno kontrolovat jako zdroje měnící biologickou a nutriční hodnotu potravin a jako zdroje ohrožující zdraví. Je nutno mít na zřeteli i ekonomické hledisko kontroly falšování produktů, pro něž tyto metody budou též sloužit. Úkol bude rozčleněn do dvou částí: 1/ zhodnocení informací nutných k řešení daného problému (databáze, která bude zahrnovat legislativu ČR a EU a dosavadní nejnovější znalosti užívaných laboratorních metod) 2/ vypracování laboratorních metod průkazů jednotlivých komponent potravin, které bude podle těchto informací nutno kontrolovat. Metodická část bude zaměřena na vypracování zejména imunochemických metod průkazu komponent obsa The project is oriented to the development of methodology for the assesment of food-stuffs of animal origin concerning their falsification, with a special regard to biological and nutritional value and health safety of food. This system will be developedin accord with a food codex with regard to legislation and food inspection in the Czech Republic. The project will include a proposal for the development of method for the detection of components necessary check as the sources changing biological and n utritional value of food-stuffs and hazardous for health. One of the objektives of developing the methods is also the economic point of checking the food products which might be falsified. The project will include two parts: obtaining a database and development of detection methods for single components of animal products. The methodological part will be aimed at the development of immunochemical detection methods of animal products components: casein, whey, white of egg, plant proteins (gluten, soya p
dcterms:title
Vypracování metod pro posuzování potravin živočišného původu z hlediska jejich falšování Development of methods for the assesment of food-stuffs of animal origin with regard to their possible falsification.
n3:druh-souteze
n8:
n3:faze
n10:20069448
n3:hlavni-obor
n6:GM
n3:vedlejsi-obor
n6:GJ
n3:hlavni-ucastnik
n11:ico-00027162
n3:id-aktivity
n9:QA
n3:id-souteze
n4:
n3:kategorie
n7:0
n3:pocet-koordinujicich-prijemcu
0
n3:poskytovatel
n12:MZE
n3:statni-podpora
1410
n3:typProjektu
n13:P
n3:uznane-naklady
1900
n3:pocet-prijemcu
1
n3:pocet-spoluprijemcu
0
n3:pocet-vysledku
3
n3:pocet-vysledku-zverejnovanych
3