This HTML5 document contains 21 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/soutez/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/kategorie/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/projekt/MZE/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/aktivita/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/obor/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/druh-souteze/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/faze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/typ/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/poskytovatel/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/business-entity/

Statements

Subject Item
n2:EP7081
rdf:type
n3:Projekt
dcterms:description
The project is focused on elimination of adverse effects which decrease quality of spring barley and malt when a system of incorporating tops by ploughing is used. This management practice is widely applied in agricultural practice without knowing factors which deteriorate quality parameters of spring barley. The project will be conducted on the basis of effects caused by incorporated tops on: - soil processes, especially mineralization and release dynamics of various N forms during the growing season, - yield formation and structure, - grain and malt quality. Considering the above aspects the following factors will be studied: variety, classical harvest of beet tops (without incorporating), early and late incorporating tops, different amounts of tops,N rates including a balance rate applied to tops, sowing techniques and seeding rates, various soil cultivation practices at incorporating tops, verification of progressive soil cultivation practices and establishment of spring barley stands. Field tria Projekt je zaměřen na odstranění negativních vlivů zhoršujících kvalitu sladovnického ječmene a sladu z něj vyrobeného, při používání technologie zaorávání chrástu. Tato technologie je v zem. praxi značně rozšířena, aniž jsou známy faktory způsobující zhoršení kvalitativních ukazatelů takto pěstovaného jarního ječmene. Při řešení projektu se bude vycházet z vlivu zaorávky chrástu na: - půdních procesy, především mineralizaci a dynamiku uvolňování různých forem N v průběhu vegetace, - tvorbu výnosu zrna a jeho strukturu, - kvalitu zrna a kvalitu sladu. Z toho aspektu budou sledovány faktory: odrůda, klasická sklizeň chrástu bez zaorávky, včasné a opožděné zaorání chrástu, různé dávky chrástu, dávky N, včetně vyrovnávací dávky na chrást, techniky setí a normy výsevku, různé způsoby zpracování půdy při zaorávce chrástu, ověření progresivních způsobů zpracování půdy a zakládání porostů jarního ječmene. Polní pokusy budou prováděny na 3 lokalitách: Kroměříž (výrobní oblast řepařská), Žabčice (výrobní o
dcterms:title
Incorporating beet tops and its effects on malting quality of spring barley and modification of management practice Zaorávka chrástu cukrovky, její vliv na sladovnickou kvalitu jarního ječmene a modifikace pěstební technologie
n3:druh-souteze
n8:
n3:faze
n4:20069898
n3:hlavni-obor
n12:GC
n3:hlavni-ucastnik
n5:ico-46904841
n3:id-aktivity
n9:QA
n3:id-souteze
n11:
n3:kategorie
n7:0
n3:pocet-koordinujicich-prijemcu
0
n3:poskytovatel
n10:MZE
n3:statni-podpora
3050
n3:typProjektu
n13:P
n3:uznane-naklady
3846
n3:pocet-prijemcu
1
n3:pocet-spoluprijemcu
0
n3:pocet-vysledku
35
n3:pocet-vysledku-zverejnovanych
35