This HTML5 document contains 21 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/kategorie/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/soutez/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/projekt/MZE/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/aktivita/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/obor/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/druh-souteze/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/faze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/typ/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/poskytovatel/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/business-entity/

Statements

Subject Item
n2:EP0960996197
rdf:type
n3:Projekt
dcterms:description
V blízké budoucnosti se předpokládá zvyšování podílu jatečně opracovaných kuřat zpracovaných na drůbeží masné výrobky. Podmínkou úspěšnosti tohoto zaměření je důkladná znalost složení a technologických vlastností kuřecího masa, které na rozdíl od masa vepřového a hovězího ve značné míře dosud chybí. Řešení projektu má takové informace poskytnout. Proto bude hodnocen průběh postmortálních změn ve svalovině poražených kuřat a budou hodnoceny vlastnosti masa důležité pro jeho technologické uplatnění. Získané hodnoty budou posuzovány v návaznosti na intravitální, předporážkové i porážkové okolnosti. Bude snaha částečně eliminovat ty premortální faktory, které působí negativně na technologické vlastnosti kuřecího masa. Dále bude snahou eliminovat přílišrozsáhlou variabilitu jakosti porážených kuřat i variabilitu jakostních znaků kuřecího masa v zájmu standardizace jakosti hlavní suroviny, výrobní jistoty a stabilní vyrovnané jakosti výrobků z drůbežího masa. Bude sledován vliv hlavních technologic Worlds production and consumption of poultry have been constantly increasing. Broilers are among the crucial articles in the market. The production is relatively very cheap, consumer prices are in comparison with other kinds of meat low. Chicken is recommended as highly suitable for health. In the Czech Republic the increase of poultry consumption is still in expectation. Achievement of very good and at the same time steady and reliable quality is one of the ways how to increase the consumption of chicken products. The basis of which is a standard quality of the initial product - chicken. Among sources of high variability of the quality there are numerous intravital factors, different transport and pre-slaughtering conditions of broilers - many of these negatively influence the quality of chicken. The above mentioned factors are accompanied by negative influence of both the slaughtering and further processing. The purpose of the project is to evaluate the effect of negative factors influencing t
dcterms:title
Standardization of Technological Quality of Chicken. Standardizace technologické jakosti kuřecího masa
n3:druh-souteze
n12:
n3:faze
n10:19970456
n3:hlavni-obor
n9:GM
n3:hlavni-ucastnik
n6:ico-62156489
n3:id-aktivity
n13:QA
n3:id-souteze
n7:
n3:kategorie
n11:0
n3:pocet-koordinujicich-prijemcu
0
n3:poskytovatel
n8:MZE
n3:statni-podpora
602
n3:typProjektu
n4:P
n3:uznane-naklady
602
n3:pocet-prijemcu
1
n3:pocet-spoluprijemcu
0
n3:pocet-vysledku
10
n3:pocet-vysledku-zverejnovanych
10