This HTML5 document contains 26 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/soutez/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/kategorie/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/projekt/MSM/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/aktivita/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/obor/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/druh-souteze/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/faze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/typ/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/smlouva/7682/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/poskytovatel/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#

Statements

Subject Item
n2:MEB040906
rdf:type
n3:Projekt
dcterms:description
Projekt vytvoří komunikační platformu pro přenos zkušeností mezi partnery a pro studii proveditelnosti využití vybranných enzymů připravovaných českou stranou pro konstrukci biosensorů vyvíjených maďarskou stranou, které jsou cíleny na kontrolu kvality a bezpečnosti potravin a zdraví. V tomto směru, znalosti a výzkumné zkušenosti obou týmů se vzájemně doplňují. Enyzmy, které byly vybrány pro další studium zahrnují aminoxidasu (EC 1.4.3.6) z bobovitých rostlin, která může být použita pro konstrukci biosensoru pro monitorování čerstvosti potravin, rekombinantní adenindeaminasu (EC 3.5.4.2), kterou lze využít pro sledování adeninu a sulfitoxidasu pro detekci siřičitanů. Project should provide communication platform for knowledge transfer between the partners and for feasibility study of the application of selected enzymes that will be prepared by Czech side for use in biosensor devices developed by the Hungarian side that are aimed at a food quality and safety and health monitoring. In this sense, the knowledge and research experience of both teams is complementary. The enzymes selected for further study include the copper amine oxidase (EC 1.4.3.6) from legumes that can be used for construction of a biosensor for food freshness monitoring, recombinant yeast adenine deaminase (EC 3.5.4.2) that can be applied for adenine sensing and sulfite oxidase (EC 1.8.3.1) for sulfite detection.
dcterms:title
Použití enzymů pro rychlejší posuzování kvality potravin Application of enzymes for accelerated assessment of food safety
n3:cislo-smlouvy
n8:2010-32
n3:dalsi-vedlejsi-obor
n5:JB
n3:druh-souteze
n10:VS
n3:faze
n11:53142805
n3:hlavni-obor
n5:GM
n3:vedlejsi-obor
n5:CE
n3:id-aktivity
n6:ME
n3:id-souteze
n13:SMSM2008ME3
n3:kategorie
n12:2
n3:klicova-slova
biosensor; food safety; enzymes
n3:konec-reseni
2010-12-31+01:00
n3:pocet-koordinujicich-prijemcu
0
n3:poskytovatel
n7:MSM
n3:start-reseni
2009-01-01+01:00
n3:statni-podpora
134
n3:typProjektu
n9:P
n3:uznane-naklady
134
n3:pocet-prijemcu
1
n3:pocet-spoluprijemcu
0
n3:pocet-vysledku
1
n3:pocet-vysledku-zverejnovanych
1