This HTML5 document contains 25 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/kategorie/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/soutez/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/projekt/MSM/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/obor/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/druh-souteze/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/faze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/typ/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/poskytovatel/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/smlouva/15 809/

Statements

Subject Item
n2:2B06138
rdf:type
n4:Projekt
dcterms:description
Cílem projektu bude implementace analytických metod pro stanovení alergenních složek uvedených ve Vyhlášce č.113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků.. Alergenní složky uvedené ve vyhlášce jsou výrobci potravin povinni uvádět naobalech od 25.11.2005. Náplní projektu bude výběr, adaptace a zavedení imunochemických metod pro detekci těchto alergenů v potravinách a jejich testování.Projekt bude zaměřen především na alergenní složky vajec, mléka,celeru, hořčice, případně další. The sensitive ELISA methods for allergenic substances determination in foodstuff and raw materials will be prepared and validated. The aim of the project will be solved in agreement with experts demands and legal demands (Directive 2003/89/EC;Directive2000/13/EC). Egg allergens, milk allergens, celery and mustard allergens will be in focus of the proposed project. The principle of the sugested analyses will be based on sandwich modification of Enzyme Linked ImmunoSorbent Assay (ELISA). Established analytical approaches and methods for assessment of above mentioned allergens will be tested on panel of real food producst as well as certified standards. The robustness, versatility and reliability of implemented methods should be garanted.
dcterms:title
Metody na stanovení alergenních složek v potravinách Methods for allergenic substances determination in foods
n4:cislo-smlouvy
n6:06-31
n4:druh-souteze
n7:VS
n4:faze
n8:36523888
n4:hlavni-obor
n5:GM
n4:vedlejsi-obor
n5:CB
n4:id-aktivity
n13:2B
n4:id-souteze
n10:SMSM2006002B1
n4:kategorie
n11:21
n4:klicova-slova
alergie, alergenní složky, stanovení obsahu alergenních složek, bezpečnost potravin, informace pro konzumenty, ELISA metody
n4:konec-reseni
2008-12-31+01:00
n4:pocet-koordinujicich-prijemcu
1
n4:poskytovatel
n12:MSM
n4:start-reseni
2006-07-01+01:00
n4:statni-podpora
3521
n4:typProjektu
n9:P
n4:uznane-naklady
5288
n4:pocet-prijemcu
2
n4:pocet-spoluprijemcu
0
n4:pocet-vysledku
8
n4:pocet-vysledku-zverejnovanych
8