This HTML5 document contains 21 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/soutez/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/kategorie/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/aktivita/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/obor/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/druh-souteze/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/projekt/GA0/GA525/00/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/faze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/typ/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/poskytovatel/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#

Statements

Subject Item
n2:0581
rdf:type
n3:Projekt
dcterms:description
Navrhovaný projekt se soustřeďuje na speciaci stopových prvků (jak esenciálních tak toxických) ve vybraných potravinářských komoditách. Hlavním cílem projektu je vypracování validovaných postupů umožňujících stanovení jednotlivých forem stopových prvků. tomuto účelu bude používáno spojení HPLC a ICP-MS. Jakost analytických výsledků bude zajištěna mimo jiné aplikací techniky isotopového zřeďování. Postupy bude nutné vypracovat pro jednotlivé komodity zvlášť, vzhledem k odlišnému charakteru biologické matrice. Experimentální materiály budou zahrnovat plodiny, které koncentrují větší množství toxických prvků (Cd, Tl, Pb) z půdy, dále rostliny s typicky vyššími člověka (obiloviny) a některé potraviny živočišného původu s vysokými koncentracemi toxickýchprvků (játra, ledviny, rybí maso). Současně bude u vybrané menší skupiny komodit zmapováno zastoupení forem stopových a majoritních prvků a jejich interakce s ostatními složkami konkrétní potraviny. V další fázi budou uskutečněny experimenty sledující This project is focused on the speciation of trace elements (both essential and toxic) in selected food commodities. The main goal of the project consists in development of validated analytical procedures enabling determination of individual trace elemenspecies. HPLC/ICP-MS will be used as a main analytical method for this purpose. The quality of analytical results for selected elements will be provided using isotope dilution technique. Owing to diversity of biological matrices it will be necessary to develop individual analytical procedure for each food material. The experimental material will include (1) crops accumulating higher amounts of toxic elements Cd, Tl, Pb from soil (vegetables, oil seeds), (2) plants distinguished by the elevated levels oCu, Ni, Mo (legumes), (3) the most important crops from the nutritional point of view (cereals), (4) animal materials distinguished by regularly elevated content of toxic elements (liver, kidney, fish). By the use of developed procedures the element
dcterms:title
Speciation analysis of trace elements in foods Speciační analýza stopových prvků v potravinách
n3:druh-souteze
n7:VS
n3:faze
n5:20439444
n3:hlavni-obor
n4:GM
n3:id-aktivity
n9:GA
n3:id-souteze
n11:SGA02002GA-ST
n3:kategorie
n6:0
n3:klicova-slova
Neuvedeno.
n3:pocet-koordinujicich-prijemcu
0
n3:poskytovatel
n10:GA0
n3:statni-podpora
1743
n3:typProjektu
n12:P
n3:uznane-naklady
1743
n3:pocet-prijemcu
1
n3:pocet-spoluprijemcu
0
n3:pocet-vysledku
5
n3:pocet-vysledku-zverejnovanych
5