This HTML5 document contains 23 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/soutez/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/kategorie/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/projekt/GA0/GA521/99/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/aktivita/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/obor/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/druh-souteze/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/faze/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/typ/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/cep/poskytovatel/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#

Statements

Subject Item
n2:0863
rdf:type
n3:Projekt
dcterms:description
The subject of the project is study of phenolic compound in grassland plants aimed at esp. at negative effects which show up during CW-digestion (fibre), inhibition activity of rumen microflora, worsening of fodder palatability and intake. The aim of theproject is evaluate the relation of chemical composition and phenolic substances bonds in connection to nutritional value of grassland plants. Dietary effect will be considered as well as specific contribution of selected grassland herbs which are supposed to be involved as component of grassland seed mixtures in the future. The capacity of rumen micro-organisms to detoxicate phenolic acids released during CW-digestion in vivo, esp. ferulic and p-coumaric acids will be studied. Also the method IANwill be evaluated for grassland plants in various stages of growth in various management's, from various management's, from various sites, and the relation to chemical composition of phenolic substances fraction rated. We suppose new information on dieta Předmětem řešeného projektu je studium fenolických sloučenin v lučních rostlinách se zaměřením zejména na negativní efekty , projevující se při trávení buněčných stěn (vlákniny), inhibici činnosti bachorové mikroflóry, zhoršováním chutnosti a příjmu píce. Cílem řešeného projektu je posoudit vztah chemického složení a vazeb fenolických látek v návaznosti na nutriční hodnotu lučních rostlin. Bude zvážen dietický účinek a specifický přínos vybraných lučních bylin, o nichž se uvažuje v budoucnosti je zařazovat jako komponenty do vysévaných lučních a pastevních směsí. Bude studována kapacita bachorových mikroorganismů detoxikovat fenolické kyseliny, uvolňované při trávení buněčných stěn in vivo, zvláště kyseliny ferulové a p-kumarové. Bude posouzena vypovídací síla metody IANP u lučních rostlin v různých fázích růstu při různém způsobu využití porostu, z různých lokalit a vyhodnocen vztah k chemickému složení frakce fenolických látek. Předpokládáme nové poznatky o dietetické hodnotě a specifických ú
dcterms:title
Chemická charakteristika a biologická aktivita fenolických sloučenin v lučních rostlinách Chemical characteristic and biological activity of phenolic compounds in grassland plants
n3:dalsi-vedlejsi-obor
n6:GH
n3:druh-souteze
n12:VS
n3:faze
n4:20218102
n3:hlavni-obor
n6:GC
n3:vedlejsi-obor
n6:GE
n3:id-aktivity
n8:GA
n3:id-souteze
n11:
n3:kategorie
n9:0
n3:klicova-slova
Neuvedeno.
n3:pocet-koordinujicich-prijemcu
0
n3:poskytovatel
n10:GA0
n3:statni-podpora
2503
n3:typProjektu
n7:P
n3:uznane-naklady
2696
n3:pocet-prijemcu
1
n3:pocet-spoluprijemcu
1
n3:pocet-vysledku
9
n3:pocet-vysledku-zverejnovanych
9