About: http://linked.opendata.cz/resource/sukl/spc/section/SPC156768_doc-4-2     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : salt:Section, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
salt:hasSectionTitle
  • Dávkování a způsob podání (cs)
salt:hasOrderNumber
  • 004.002
salt:hasText
  • Suspenze pro perorální podání, podání sondou nebo rektální podání.Suspenze pro perorální podání nebo podání per rectum.��������������������������������������������������������������������������� V případě, že lékař neurčí jinak či není-li použita jiná rentgenologická technika, je doporučeno toto dávkovací schema. Vyšetření jícnu: Pro vyšetření jícnu se přípravek neředí a podává se doporučené množství 30-50 ml (1 polknutí). Pro cílenou diagnostiku se doporučuje užití přípravku Microtrast pasta, která zajistí pomalejší pasáž a prodlouženou adhezi ke sliznici. Vyšetření žaludku a dudena K odlitkové náplni ředíme přípravek vodou v poměru 1:2 ( 150 ml suspenze se 300 ml vody =konc. 33%), nebo 1:1,5 ( 500 ml suspenze smísit s 750 ml vody = 40% konc.). Množství podané látky se řídí individuální potřebou. K vyšetření žaludku metodou dvojího kontrastu se přípravek neředí, podává se cca 50 ml suspenze. Vyšetření tenkého střeva Při vyšetření tenkého střeva v návaznosti na vyšetření žaludku se doporučuje podat přípravek ředěný v poměru 1:1,5 až 1:2 (100 ml suspenze smísit s 150 až 200 ml vody). Při vyšetření střeva pomocí enteroklýzy standardizovaným postupem při použití metody dvojího kontrastu se doporučuje Micropaque suspenze 300 ml smísit s 600 ml vody ( poměr 1:2) a aplikovat pomocí duodenální sondy nebo pumpou. Lékař vždy individuálně posoudí množství a způsob podání kontrastní látky dle požité techniky. Pro vyšetření horních úseků trávicího traktu je nutné, aby byl pacient lačný. Pro vyšetření distální části tráviciho traktu, je třeba aby prošel pacient standardní 3 dny trvající přípravou včetně dietetických opatření a očistných klysmat. (cs)
salt:hasParagraph
is salt:hasSection of
is salt:hasSubSection of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 109 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2025 OpenLink Software